Annonce
Vejen

Kandidater kan melde sig til menighedsrådsvalget

Seks sogne i den tidligere Rødding Kommune: Lintrup-Hjerting Menighedsråd, Rødding Menighedsråd, Skodborg Menighedsråd, Skrave Menighedsråd, Øster Lindet Menighedsråd og Jels Menighedsråd, har besluttet i fællesskab at slå et slag for det forestående menighedsrådsvalg. Foto: Søren Dippel
Menighedsrådene ved folkekirkerne på Rødding-egnen opfordrer nye kræfter til at melde sig som kandidater til menighedsrådsvalget i september. Forud for valget holder menighedsrådene en række orienteringsmøder 12., 18., og 19. august.
Annonce

Rødding: Inden længe skal vi igen til stemmeurnerne, men før turen kommer til kandidaterne ved kommunalvalget i november 2021, gælder det valget til menighedsrådene. Det foregår tirsdag den 15. september rundt omkring i kommunens mange sogne, som udgør Malt Provsti.

Seks sogne i den tidligere Rødding Kommune: Lintrup-Hjerting Menighedsråd, Rødding Menighedsråd, Skodborg Menighedsråd, Skrave Menighedsråd, Øster Lindet Menighedsråd og Jels Menighedsråd, har besluttet i fællesskab at slå et slag for det forestående valg og ikke mindst for noget af alt det, som medlemmerne af de forskellige menighedsråd beskæftiger sig med.

Der er således mange forskellige sager på rådenes dagsordner. Det foregår på menighedsrådsmøderne, som holdes omkring 10 gange om året, og hvert af menighedsrådene har rundt regnet et budget på mellem 1 million og 1,5 millioner kroner.


Her kan vi medvirke til at gennemføre ændringer i folkekirkens liturgi. Det er måske noget, som også kunne interessere nye kommende medlemmer af menighedsrådene.

Bente Fogh, menighedsrådsformand


Menighedsrådene har også administrationen for flere af kirkens ansatte som for eksempel gravere, gravermedhjælpere, organister og kirkesangere. Det er også menighedsrådet, der skal gennemføre medarbejderudviklingssamtaler (MUS).

- Det er en del af arbejdet i menighedsrådet, som jeg synes er spændende, siger Birthe Hansen, der er menighedsrådets kontaktperson i Jels Menighedsråd.

Annonce

Ny form for gudstjeneste

- Noget af det, som jeg synes er meget spændende, er, at vi i menighedsrådene kan være med i drøftelsen af den danske folkekirke. Her kan vi medvirke til at gennemføre ændringer i folkekirkens liturgi. Det er måske noget, som også kunne interessere nye kommende medlemmer af menighedsrådene, siger Bente Fogh, der er formand for Jels Menighedsråd.

Kirkens liturgi er den fastlagte række af handlinger og ritualer, som en gudstjeneste består af - for eksempel bøn, trosbekendelse, prædiken og nadver.

- I Øster Lindet har vi for eksempel lavet en salmesangsgudstjeneste, som vi har fået godkendt af Ribe Stift. Her er salmesangen gudstjenestens bærende element. Salmesangsgudstjenesterne holder vi to-tre gange årligt, siger Birthe Kristensen, der er formand for Øster Lindet Menighedsråd.

Efter Bente Foghs mening er der mange kirker, som ikke er gode nok til forklare, hvad der foregår i kirkerne.

- Men i Skodborg Kirke har vi for eksempel besluttet os for at holde en årlig forklaringsgudstjeneste, hvor de forskellige elementer, som indgår i en gudstjeneste, bliver forklaret, siger Jørn Peder Egholm Jensen, der er Skodborg Menighedsråds kontaktperson.

Annonce

Flere ønsker at stoppe

I de seks menighedsråd bliver der ved dette menighedsrådsvalg brug for, at flere nye kræfter melder sig som kandidater. I Sønder Hygum skal der vælges fem, i Øster Lindet har tre af menighedsrådets medlemmer besluttet at stoppe, i Skrave har et af menighedsrådets medlemmer ønsket at stoppe, i Lintrup-Hjerting Menighedsråd har to og måske tre af medlemmerne ønsket at stoppe, i Skodborg ønsker tre af medlemmerne at stoppe, og i Jels er der to af menighedsrådets medlemmer, der ønsker at stoppe.

Kandidater kan begynde her

Stil op til dit lokale menighedsrådsvalg og få indflydelse på din kirkes liv i fremtiden, lyder opfordringen fra seks menighedsråd på Rødding-egnen.

Forud for menighedsrådsvalget tirsdag den 15. september holder de seks menighedsråd en række orienteringsmøder i august:

12. august i Jels Sognehus, 18. august i Lintrup Forsamlingshus, 18. august i Konfirmandstuen i Rødding, 18. august i Konfirmandhuset i Skodborg, 19. august i Københoved Forsamlingshus og 19. august i konfirmandstuen i Øster Lindet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce