Annonce
Kultur

Kandidater til kulturpris: Du kan nå det endnu

JydskeVestkystens kulturpris er omdrejningspunktet for Kulturshow 2020, der finder sted i Musikhuset Esbjerg den 15. januar. Her optræder blandt andre sandkunstneren Lina Lii.
Bunken af kandidater til JydskeVestkystens kulturpris 2020 vokser og fremhæver bl.a. Genforenings- og Grænsemuseet. Frist for forslag er søndag.

"Med en form for afsked i blikket kiggede jeg over til min kone, som havde givet op. Med sine sidste kræfter havde hun åbenbart stanget gaflen ned i nøddekagen, og på skaftet manglede kun et lille flag, kapitulationens hvide fane."

Sådan oplevede Siegfried Lenz det sønderjyske kaffebord. Den tyske forfatter satte stor pris på landsdelen, som fra 1864 til 1920 levede under fremmed herredømme. I den tyske tid fandt sønderjyderne på at udtrykke deres danske tilhørsforhold med kaffe og ufattelige mængder kage, og det har en meget mæt Siegfried Lenz beskrevet i bogen "Sønderjysk kaffebord".

Nu er der mange måder at fortælle landsdelens historie på, og det afspejler sig i læsernes forslag til modtagere af JydskeVestkystens kulturpris 2020. Prisen uddeles denne gang i 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, og Genforenings- og Grænsemuseet er blandt kandidaterne. Undervejs i de 25 år, museet nord for Christiansfeld har eksisteret, er udstillingsbygningerne flere gange blevet udvidet. Og hele tiden har det været frivillige, der har været drivkraften.

Annonce

Indstil kandidater

Det kan stadig nås at komme med forslag til mulige modtagere af JydskeVestkystens kulturpris 2020 – nemlig via mail: kulturpris2020@jv.dk

Kom med nye kandidater

Til og med søndag modtages forslag til prismodtagere på mail: kulturpris2020@jv.dk

Da her ikke er tale om en publikumspris, gælder det ikke om at foreslå den samme kandidat mange gange. I sidste ende er det en jury, der vælger en vinder blandt kandidaterne.

Frem mod fristen vokser bunken støt, og her ligger nu også Shantykoret Capstan, Esbjerg, og den unge violinist Christine Johanning Schmidt, Kollund.

Foreslået er desuden Varde Garden, som er et fristed for alle, og som gennem musikken spreder glæde i de rød-hvide uniformer – fremgår det af begrundelsen.

Om musikeren Martin Schack, Ribe, forlyder det, at han ikke alene startede Ribe Jazzfestival for 15 år siden, men også fortjener anerkendelse for sit arbejde med talentpleje og åbningen af spillestedet Termansens i et fredet hus.

Inden for musikkens verden er der endnu en kandidat, nemlig Poul Phillipsen, som er manden bag Esbjerg Brass Band.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce