Annonce
Tønder

Kandidatliste: Nye Borgerlige på hugst hos andre partier

Campingpladsejer Allan Svendsen, Rømø, har to gange tidligere stillet op til kommunalvalget for Liberal Alliance uden at blive valgt. Nu  er kan klar som kandidat for Nye Borgerlige.  Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Nye Borgerlige har foreløbig seks kandidater klar til kommunalvalget næste efterår. Flere af disse har tidligere stillet op for både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.
Annonce

TØNDER: De politiske partier er ved at gøre klar til kommunalvalget i november 2021. Både Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne i Tønder Kommune har sat navn på deres spids- og borgmesterkandidater. Nu melder også Nye Borgerlige sig ind i kampen om krydserne.

Foreløbig har partiet sat navn på seks personer,  der er klar som kandidater. Alle seks har været til ansættelsessamtale hos partiets bestyrelse, og herefter fået grønt lys til at stille op.

Det oplyser Jan Køpke Christensen, Aabenraa, der er formand for Nye Borgerlige i Tønder og Aabenraa Kommune. De to partiforeninger er netop blevet fusioneret.

De seks godkendte kandidater er ifølge Jan Køpke Christensen partiets foreløbige bud til en kandidatliste. Flere navne kan komme til.

Blandt de godkendte kandidater er flere, der tidligere har været opstillet også for andre partier uden dog at opnå valg.


Humøret er højt. Både medlemsmæssigt og hvad angår meningsmålinger, er vi i en forrygende fremgang.

Jan Køpke Christensen, formand for Nye Borgerlige i Tønder og Aabenraa


Det gælder blandt andet campingpladsejer Allan Svendsen, Rømø, der har har fortid som kasserer og kandidat for Liberal Alliance. I 2018 meddelte han, at han havde meldt sig ind hos Nye Borgerlige.

- Der er ingen direkte anledning. Jeg bakker fortsat op om liberal politik i Tønder. Mit skifte er landspolitisk betinget, sagde Allan Svendsen dengang.

På listen over tidligere kandidater for andre partier, der nu stiller op for Nye Borgerlige i Tønder, er også Søren Malchow, Rørkær, og Charlotte Gugolka, Randerup. Begge stillede op for Dansk Folkeparti i Tønder i 2017, men de blev ikke valgt ind. Charlotte Gugolka opnåede 128 personlige stemmer, og står i øjeblikket som førstesuppleant for Dansk Folkepartis tre valgte medlemmer i byrådssalen.

Annonce

Nyt ansigt

Et nyt ansigt på en lokal kandidatliste i Tønder Kommune er Jens Beck Madsen, Højer. Han var i 2017 kandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Fredensborg Kommune og til regionsrådet i Region Hovedstaden. Jens Beck Madsen blev ikke valgt til nogen af delene, og er siden altså flyttet til Højer.

Valget 2017

Nye Borgerlige stillede første gang op til kommunalvalget i Tønder Kommune ved valget i 2017. Dengang var der med Betina Loberg Nygaard Pedersen, Toftlund, og Carl E. Michelsen, Tønder, to kandidater på listen. Med sammenlagt 143 personlige og listestemmer var partiet langt fra at opnå valg. En plads i byrådssalen i Tønder kræver rundt regnet 650 stemmer.

De foreløbig sidste to navne på kandidatliste er Betina Loberg Nygaard Pedersen, Toftlund, og Kim Pedersen, ligeledes Toftlund. Betina Loberg Nygaard Pedersen var kandidat i Tønder ved sidste valg, mens Kim Pedersen, ifølge Jan Køpke Christensen, har en fortid som fagforeningsmand og aktiv for Socialdemokratiet. Men han har nu valgt at melde sig ind hos Nye Borgerlige og altså også stille op for partiet.

Annonce

Spidskandidat

Jan Køpke Christensen melder i øvrigt om god stemning i den lokale vælgerforening.

-  Humøret er højt. Både medlemsmæssigt og hvad angår meningsmålinger, er vi i en forrygende fremgang, fortæller han.

Næste skridt mod den forestående valgkamp bliver indkaldelse til opstillingsmøde, hvor medlemmerne blandt andet udpeget partiets spidskandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce