Annonce
Esbjerg

Kannikegården igen nomineret til anerkendt pris

Kannikegården på Domkirkepladsen i Ribe er indstillet til Brick Award-prisen, der hvert andet år uddeles af teglproducenten Wienerberger til de mest spektakulære bygningsværker i verden. Vinderen findes i maj 2018 i Østrigs hovedstad Wien. Arkivfoto

Den prestigefyldte Brick Award-pris uddeles hvert andet år til verdens mest innovative og arkitektonisk spektakulære byggerier med brug af mursten og tegltyper. Kannikegården er én af 49 udvalgte byggerier blandt 600 indsendte projekter fra hele verden.

Ribe: Den fine brug af teglsten skaber en harmonisk forbindelse mellem gamle og nye materialer der sammen beriger bylandskabet.

Sådan lyder en del af dommerkomitéens begrundelse for at nominere af Kannikegården på Domkirkepladsen i Ribe som modtager af den anerkendte Brick Award, hvor Kannikegården sammen med 49 andre byggerier er udvalgt af en uafhængig jury bestående af fem stærke, europæiske arkitekter, der hver især har sat deres arkitektoniske præg overalt i verden.

Tilbage i foråret 2017 var Kannikegården indstillet til en anden fornem pris, EU's arkitekturpris Mies van der Rohe-prisen, og den nye nominering glæder formand for Ribe Domsogns Menighedsråd, Tage Rosenstand.

- Jeg synes det er en anerkendelse bare at være nomineret i en så prestigefyldt konkurrence. Det har en stor betydning, at man anerkender det, der var et ret vovet byggeri på et følsomt sted i Ribe, og vi er glade for, at man ikke blot bliver lokalt og nationalt anerkendt, men også internationalt, siger Tage Rosenstand, der sammen med menighedsrådet står som bygherre på det imponerende byggeri, der blev indviet i januar 2016.

Iran og Vietnam

I september 2017 modtog Vadehavscentret i Vester Vedsted prisen som intet mindre end verdens flotteste stråtag, og med Brick Award-prisen kan endnu en fornem pris være på vej til Ribe-området, hvis Kannikegården kan overgå fantastiske bygningsværker fra så forskellige steder som Iran, Argentina, Sri Lanka, Vietnam og en lang række europæiske lande.

Kannikegården, der også modtog Esbjerg Kommunes Byfonds Jubilæumspris i 2016, er et af i alt fire danske bidrag til konkurrencen, og hos hovedentreprenøren JORTON er man glad for roserne fra udlandet.

- Kannikegårdens arkitektur og indhold er helt i særklasse, og vi er selvfølgelig stolte af, at især vores dygtige håndværkere bliver anerkendt med denne fine pris, der hylder teglet som materiale og håndværket bag det, fortæller projektleder Frank Agergaard fra JORTON.

Vinderen vil blive offentliggjort 18. maj 2018.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Esbjerg Energy For abonnenter

Felix Scheel med afgørende scoring 98 sekunder før tid: Forløsende sejr til Esbjerg Energy

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce