Annonce
Kolding

Kantineleder på AMU SYD i Kolding fejrer 40-års jubilæum

Kantineleder i Kolding, Hanne Lange, har 40-års jubilæum. Pr-foto

Kolding: Hanne Lange, der er kantineleder hos AMU SYD i Kolding, har 40-års jubilæum torsdag den 1. august. I en pressemeddelelse, som AMU SYD har sendt ud i anledning af jubilæet, siger hun:

- 40 års spændende arbejdsliv som kantineleder på AMU SYD i Kolding. Græsset er simpelthen grønnere her, og det har det været i alle årene. Forandringer har der været masser af, så selv om arbejdsstedet har været det samme, så har mine arbejdsopgaver og jobfunktioner udviklet sig hele tiden. Det er en travl og omskiftelig hverdag, og det giver god energi at servicere vores voksne elever med meget forskellige baggrunde.

Hanne Lange har oprindeligt taget en smørrebrøds uddannelse, og hun har efterfølgende været med til at udvikle AMU-efteruddannelse for kantinemedarbejdere - en uddannelse, der stadig undervises i.

Ifølge pressemeddelelsen er hun en meget dedikeret kantineleder, der med sin store faglige viden og sit gode humør beriger både kursister og kolleger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce