Annonce
Tønder

Karantænen er slut: Lene fik malet i hjemmet

Lene Andresen er nu tilbage på arbejde i Imerco-butikken i Tønder, hvor hun er butikschef. Mens hun var i karantæne, passede hun arbejdsopgaver fra hjemmet. Foto: Cecilie Anne Spottog Petersen
Lene Andresen, der gik i karantæne efter en skitur til Norditalien med sine tre drenge, er nu tilbage i Imerco i Tønder. I de to uger hjemme løste hun arbejdsopgaver og fik malet.
Annonce

Tønder: Lene Andresen kan igen tage på arbejde og cykle en tur i sin fritid.

Hun har afsluttet en 14 dages karantæneperiode efter et ophold i Italien, der er hårdt ramt af coronavirusset.

Hun synes, det er fantastisk ikke længere at være i karantæne, og hun nyder at være på arbejde igen.

- Lige så fantastisk, man synes, det ville være at have en uge, hvor man faktisk ikke havde nogle planer, lige så fantastisk er det da, at komme tilbage igen, hvor det hele det er struktureret og man ved, hvad man skal få tiden til at gå med, fortæller hun.

Lene Andresen og hendes tre voksne sønner tog den 28. februar på skiferie. De var i Passo Tonale, der ligger på grænsen mellem de italienske regioner Lombardiet og Trentino. På ferien fik familien en besked fra Udenrigsministeriet, som orienterede om, at Sundhedstyrelsen anbefalede, at man blev hjemme 14 dage efter sin hjemkomst, hvis man havde opholdt sig i en af flere italienske regioner - heriblandt Lombardiet.

Hjemvendt fra ferien gik de fire derfor i karantæne på tre forskellige adresser - Lene Andresen og hendes yngste søn hjemme hos Lene, mens hendes mand og sønnernes far, Dirk Andresen, flyttede ud for en periode. Karantænen er nu slut - ingen af de fire blev syge.

Karantænedagene er for Lene Andresens vedkommende blevet fyldt med en kombination af praktiske opgaver i hjemmet og arbejde. Hun er butikschef i Imerco i Tønder, og det job passede hun så godt, det kunne lade sig gøre fra privatadressen.

- Så jeg har også sørget for at holde kontortid og have kontakt med de medarbejdere, der er i den forretning, jeg bestyrer, fortæller Lene Andresen, der nu er tilbage på arbejde i Imerco-butikken, som stadig holder åben, men med reduceret åbningstid fra klokken 11 til klokken 17.

Det er tit projekter, som tager flere dage, som normalt bliver liggende. Så nu har jeg fået malet mit badeværelse, og jeg har fået malet min stue, fortæller Lene Andresen.

Lene Andresen efter karantæneperioden

Annonce

Gamle billeder

Under karantænen havde Lene Andresen og hendes yngste søn en hverdag, hvor de begyndte på praktiske projekter klokken ni og stoppede igen ved tre-fire-tiden. De lavede noget af det i hjemmet, man ellers ikke lige får gjort.

- Det er tit projekter, som tager flere dage, som normalt bliver liggende. Så nu har jeg fået malet mit badeværelse, og jeg har fået malet min stue, fortæller Lene Andresen.

De tog sig god tid til malearbejdet.

Hun fik også ryddet op i gamle papirer og mapper.

- Så havde vi nogle store kasser stående med gamle billeder i, som jeg har prøvet på at sortere, fortæller hun.

- Det har været rigtig hyggeligt. Det har jeg brugt rigtig mange timer på faktisk at sidde og kigge gamle billeder igennem, fortæller Lene Andresen, der blandt andet fandt gamle billeder fra Tønder by.

Hun og de tre sønner havde også planer om fysisk træning - armbøjninger og mavebøjninger - men Lene Andresen kom aldrig rigtig i gang.

- Ikke en dyt du. Intentionerne, de er gode at have. Jeg synes, det er rigtig dejligt at have en masse intentioner, erkender hun grinende.

Hvis hun skal komme med råd til de, der nu skal tilbringe tid i hjemmene, så er det ikke at vende om på dag og nat, og så sørge for at have en fast opgave, man skal have lavet.

Annonce

Playstation i brug

Sønnen Jonas Andresen, der gik i karantæne i sin egen lejlighed i Tønder, kom hurtigt til at kede sig, men han kom også gennem karantænen.

- Det er gået fint. Min Playstation er vist aldrig blevet brugt så meget, som den er blevet brugt de sidste 14 dage, fortæller han.

Han er typen, der normalt ikke bruger megen tid i sin lejlighed på 1. sal.

- Jeg har altid et eller andet for. Så at være indelukket i 14 dage, det er ikke noget, jeg har prøvet før, og det håber jeg heller ikke, jeg kommer til at prøve igen da, fortæller Jonas Andresen, der er håndværker og nu er tilbage på arbejde.

Lene Andresen var i karantæne i hjemmet, mens hendes mand Dirk Andresen flyttede ind i sin afdøde mors hus for en periode. Han er nu tilbage i hjemmet igen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lene Andresen nåede nogle projekter derhjemme, mens hun var i karantæne, men nu er hun tilbage på jobbet. Foto: Cecilie Anne Spottog Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce