Annonce
Billund

Karensminde udsteder dyrekørekort

På karensminde har man flere racer af bevaringsværdige kreaturer. Den sidste indkøbte er en ko af racen Sortbroget Dansk Malkerace anno 1965. Den 23. juni fødte den en flot kviekalv. Foto: Karensmindes Venner

Grindsted: Mandag 1. juli og tirsdag 2. juli er der folkedans på Karensminde - og man kan få sig et dyrekørekort. Børnene kan lære om dyrene på Karensminde - hvad de spiser, og hvordan dyrene bliver passet.

Først bliver der vist nogle billeder af dyrene på Karensminde. Der er også en lille video, hvor man kan se en kalvefødsel. Der bliver udleveret et lille spørgeskema, hvor man kan sætte et kryds i det felt, man mener er rigtig. Herefter går man rundt og ser på dyrene. Efter rundturen samles man igen, og der bliver udleveret et kørekort til alle. Der er start kl. 10.30 og kl. 13 begge dage.

Hvis det bliver nødvendigt, kan der starte et hold kl. 14.30.

Kl. 11.30 og 12.30 underholder Hedens Folkedansere - begge dage.

Der er også kreativ værksted, i smedjen kan børnene lave et hjerte, i træværkstedet kan de få lov til at slå søm i. Der er opstillet et par kunstige yvere, hvor man kan prøve færdigheder i malkning. Hestevognen kører, og i stuehuset sælges vafler, og kaffestuen er åben.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce