Annonce
Billund

Karensmindes venner hyggede under teltdugen

Anne-Grethe Christensen, til venstre, og Nete Kelstrup er glade for at være med i Karensmindes Venner. Der er mange forskellige opgaver på gården, så alle kan komme til at hjælpe med det, de helst vil. Foto: Joan Anette Karlsen

Gæster var der ingen af, men de frivillige i Karensmindes Venner hyggede sig i tørvejr, mens regnen stod ned i tove.

Annonce

Morsbøl: Antallet af biler på p-pladsen overfor Museumsgården Karensminde kunne tyde på mange gæster. Det viste sig dog hurtigt, at bilerne fortrinsvis tilhørte de frivillige museumsvenner samt sportsfiskere og træskærere og andre, der søndag var klar til at skabe liv på museumsgården.

Faktisk regnede det så meget, at gæsterne stort set udeblev.

- Det har jeg faktisk aldrig været ude for før, lød det fra formand Elna Sørensen, som lod ærgrelsen fare og i stedet glædede sig over den gode stemning blandt de frivillige.

De slog sig ned i teltet med kaffe og varme vafler og senere i kaffestuen, hvor der var frisksmurte rugbrødsmadder at få. Om indimellem kunne man jo lige rydde lidt op her og der.

Selvom der ikke var gæster at tage sig af denne regnvejrssøndag, er der masser af opgaver på den gamle gård og derfor altid plads til flere frivillige.

Karensmindes Venner

Karensmindes Venner er en forening, der er stiftet i 1988.De frivillige sørger for driften af gården og er gennem en lang række arrangementer med til at formidle kendskab til landbokulturen 1920-1950.

Et af årets største arrangementer med tusindvis af gæster er det historiske dyrskue, som holdes i september.

Sportsfisker Ryan Jacobsen synes, det er sjovt at sidde og binde fluer. Den knaldgrønne er til at fange gedder med, mens fluerne med mange farver bruges til laksefiskeri. - Men det er vist mest for fiskernes skyld, at fluerne har så mange farver, siger han. Foto: Joan Anette Karlsen
Annonce

God tone

Og ingen behøver holde sig tilbage, lød det fra både en ny og et garvet frivillig. Nete Kelstrup er ret ny og fungerer mest, som det, hun vil kalde for en slags vikar.

- Jeg har følt mig så godt taget imod. Her er en god tone, forklarede hun, mens Anne-Grethe Christensen, som hun skulle bage vafler sammen med, nikkede.

Anne-Grethe Christensen har været frivillig i mange år ved de store arrangementer, men først for alvor aktiv i Karensmindes Venner, efter at hun blev pensionist. Hun gør både rent og hjælper med at lave mad i kaffestuen.

- Ja, her kan man komme til at lave lige det, man er bedst til. Vi har det så rart og hyggeligt, og der er ingen kliker, fastslog hun.

Laden er ved at blive renoveret med en bevilling på godt to mio. kroner fra Billund Kommune. Taget skal skiftes ud med tagpap, og på stalden kommer der stråtag ligesom på stuehuset. Håbet er, at laden er klar med nye indvendige stivere og mursten på gulvet til dyrskuet i september. Foto: Joan Anette Karlsen
Annonce

Alle kender deres opgave

Allerede i foråret bliver der lavet et skema med opgaverne resten af året. Det er en god hjælp, når op mod 100 frivillige på skift arbejder på Karensminde.

- Når de kommer, så ved de, hvad opgaven er og kan bare gå i gang. Er der nye, der har lyst til at være med, skal de være så velkomne. Vi kan altid finde arbejde til ledige hænder, sagde Elna Sørensen.

Elna Sørensen, formand for Karensmindes Venner, er altid klar til at tage imod nye frivillige og gør sammen med de andre i venneforeningen noget ud af, at nye skal føle sig godt taget imod. Foto: Joan Anette Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce