Annonce
Esbjerg

Karin blev overrasket med månedens skulderklap

Kirsten Marie Bruun fra Ribe til venstre var kvinden, som havde indstillet Karin Bertelsen til hæderen med månedens skulderklap. Foto: Ole Maass.

80-årige Karin Bertelsen er en ildsjæl i Ribe og omegn, når det handler om patchwork og quiltning. Hun var for 18 år siden initiativtager til foreningen Ribe Quilterne, og torsdag eftermiddag blev hun hædret med månedens skulderklap.

RIBE: Karin Bertelsen lignede ét stort spørgsmålstegn, da JydskeVestkystens journalist torsdag kort efter klokken 15 trådte ind ad døren i klasseværelset på Seminariehuset i Ribe, hvor hun sad bænket ved bordet med kaffe og æblekage og en halv snes kursister fra Darum Aftenskole.

De skulle hygge sig og varme op til et par timer med undervisning i patchwork-syning, men forinden skulle Karin Bertelsen altså lige hædres med Månedens skulderklap, som Sydbank i Ribe og JydskeVestkysten er fælles om.

Kirsten Marie Bruun fra Ribe er med i foreningen Ribe Quilterne, og hun står bag indstillingen af Karin Bertelsen.

Og der er mange gode grunde til at hædre Karin Bertelsen, fortæller Bente Thomsen og Ellen Josefsen, som begge er med i foreningens bestyrelse.

- Det var hende, som startede foreningen i maj 2000. Og hun var formand i 15-16 år. Hun har i høj grad været drivkraften i foreningen, og hun har været god til både at lære fra sig og sørge for, at det sociale samvær og hyggen har været i højsædet, fortæller de to bestyrelsesmedlemmer.

Månedens skulderklap

Sydbank i Ribe og JydskeVestkysten uddeler seks gange om året i 2018 et månedens skulderklap til en person eller en gruppe af personer, som laver et stort frivilligt stykke arbejde til gavn for andre. Det kan både være frivilligt foreningsarbejde eller frivilligt arbejde i andre sammenhænge. Alle kan stille forslag til kandidater til månedens skulderklap. Man kan sende forslag til mailadresse: redaktion.ribe@jv.dk. I 2018 uddeles månedens skulderklap til mennesker i den gamle Ribe Kommune. I 2019 er det personer i den tidligere Bramming Kommune som hædres. Alle kan indsende forslag. Modtageren af månedens skulderklap får 1500 kroner samt et diplom.

De kreative kvinder fra Darum Aftenskole startede med kaffe og æblekage i Seminariehuset, inden de skulle undervises af Karin Bertelsen. Foto: Ole Maass.

Kreative kvinder

I foreningen er der et halvt hundrede kreative kvinder, som mødes den første tirsdag i måneden i Seminariehuset. Der er ét hold om eftermiddagen fra klokken 13 til 17 og ét hold fra klokken 18-22, hvor de der stadig er på arbejdsmarkedet også kan deltage.

Men Karin Bertelsen nøjes ikke med at være aktiv i foreningen Ribe Quilterne. Hun underviser også på holdet for Darum Aftenskole, og hun har også to hold i Føvling, hvor hun underviser i patchwork.

- Der tog i godt nok fusen på mig. I har bare holdt det hemmeligt for mig, konstaterede Karin Bertelsen, som næsten var chokeret over, at hun sådan en torsdag eftermiddag skulle være i centrum for hæder og hyldest.

Karin Bertelsen startede sin kreative "karriere" med patchwork og quiltning efter, at hun gennem en årrække havde været medarbejdende hustru i sin mands autolakerer-virksomhed i Ribe. Da hendes mand, Arne Bertelsen, i sin tid solgte virksomheden kom Karin Bertelsen på en række kurser, hvor hun blev grebet af arbejdet med nål og tråd, og det har hun siden brugt flittigt til gavn for både Ribe Quilterne, på aftenskoleholdet fra Darum og i en række andre sammenhænge, hvor hun har undervist.

Deltagerne på Karin Bertelsens patchworkkurser laver masser af smukke ting. Her er det en billedfortælling, som Karin Bertelsen selv har syet. Foto: Ole Maass.
Kirsten Marie Bruun til venstre havde indstillet Karin Bertelsen til hæderen med månedens skulderklap. Foto: Ole Maass.
Så er der klar til patchwork-syning. I forgrunden er det stof i smukke julefarver, som kan laves til smukke kreative gaver. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce