Annonce
Tønder

Karin har forsøgt at tage sit eget liv flere gange: Nu takker hun politiet for at redde hende

Karin Mercedes Vilmun har flere end 20 gange inden for de seneste år haft akut brug for politiets hjælp. Hver gang er hun blevet mødt af hjælpsomme og lyttende betjente, fortæller Karin Mercedes Vilmun, der lider af angst, selvmordstanker og har borderline. Nu sender hun en tak til de mange betjente, der har hjulpet hende. Foto: Martin Franciere
Karin Mercedes Vilmun har de sidste tre-fire år fået hjælp af politiet over 20 gange. Psykisk sygdom og angst har bevirket, at hun flere gange har forsøgt at tage sig eget liv. Heldigvis er hun blevet reddet af politiet hver gang.

FRIFELT: Gennem de sidste tre-fire år har Karin Mercedes Vilmun grundet psykisk sygdom flere gange forsøgt at tage sit eget liv. Hun har flere gange lagt en slange med udstødningsgas ind i sin bil, overvejet af hoppe ned på motorvejen fra en bro og forsøgt at gå ned på motorvejen - hver gang for at gøre en ende på sit nu 34-årige "lange" liv.

- Når man står i den situation, tænker man ikke på andet end sig selv, siger den 34-årige, der er mor til to drenge og gennem 12 år har dannet fast par med kæresten Axel.

Når hun i dag stadig er her, så er det ikke mindst politiets skyld. For hver gang Karin Mercedes Vilmun har bevæget sig rundt på kanten af sit eget liv med en sort afgrundsdyb brønd i midten, så har politiet reddet hende fra de destruktive tanker. Det er hun ordensmagten evigt taknemmelig for.

Annonce

Jeg er mere tryg ved politiet end nogen som helst andre.

Karin Mercedes Vilmun

Jagtede øde sted

- Tak for hjælpen og tak for støtten, lyder det fra Karin Mercedes Vilmun, der med familien inden for den seneste årrække har boet i Rødding og det seneste halvandet år i Frifelt i Tønder Kommunes nordlige udkant.

Seneste gang hun havde brug for ordensmagtens hjælp var i starten af januar, hvor hun blev stoppet på Rømøs sædvanligvis øde Sønderstrand i jagten på et stille sted, hvor hun kunne koble et rør på bilens udstødningsrør for at gasse sig selv ihjel. Men der var for mange biler på stranden, og hun var netop på vej tilbage, da den lokale øbetjent, resolut parkerede sin firhjulstrækker foran Karin Mercedes Vilmuns bil og dermed fik stoppet hendes videre forehavende.

Forinden havde hun grundet et akut angstanfald haft fat i lokalpsykiatrisk afdeling. Men hendes tilstand var blevet forværret, og hun havde til sidst slået mobildata fra, så hun ikke kunne spores og havde købt et rør i Jem & Fix. Herefter var hun kørt rundt på må og få, før hun altså blev standset på Sønderstrand.

Tæt på fatalt

Da først lokalbetjenten havde spærret hendes vej, fik han talt hende ned på jorden igen. Karin Mercedes Vilmun fortæller, at de politifolk hun har mødt på sin vej, alle har haft tid til at tale og kunnet forholde sig til situationen, der af og til har været tæt på fatal.

- I to tilfælde har det været virkelig kritisk. Den ene gang havde jeg siddet 40-50 minutter med slangen inde i bilen, før en patruljevogn ankom. Dengang blev jeg sendt med udrykning med ambulancen på sygehuset, fortæller Karin Mercedes Vilmun og kalder politiet for "situationsbevidst", når betjentene pludselig befinder sig med en psykisk syg patient, der har brug for omsorg.

Det har også mere end én gang medført, at hun har fået en krammer fra en betjent.

- Jeg føler mig lyttet på og beskyttet, hvis jeg kan få et kram, og det er blevet til et par stykker, smiler Karin Mercedes Vilmun og kalder betjentene for "omsorgsfulde".

- Jeg er mere tryg ved politiet end nogen som helst andre, siger hun.

Karin Mercedes Vilmun oprettede sidste år hjælpelinjen Psyksupport, der hjælper borgere i Sydjylland med psykiske problemer. Det er indtil videre blevet til 91 udkørsler, oplyser Karin Mercedes Vilmun, der deler opgaven med tre andre frivillige. Foto: Martin Franciere

Glad for polititjek

Inden for det seneste år er hun to-tre gange i sin bil blevet stoppet af betjente, der udelukkende var interesserede i at høre, hvordan hun har det psykisk.

Føler du dig overvåget?

- Nej, det er faktisk rart, konstaterer Karin Mercedes Vilmun.

De sidste par uger har hun ikke haft brug for politiets hjælp. Men hun er fuld af fortrøstning og håber, at de også en anden gang vil nå hende til undsætning, hvis hun igen får sorte tanker. Hendes to drenge på henholdsvis ni og ti år betyder alt for hende. Det samme gør Axel, men som hun siger, så kan han ikke tåle at få alt at vide. Derfor er det ekstra trygt for Karin Mercedes Vilmun, at politiet er der, når hun har brug for hjælp til at redde sig fra sig selv. Og det er altså indtil videre sket over 20 gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce