Annonce
Navne

Karina Lorentzen igen i front for SF ved næste folketingsvalg

SF's kandidater i Syd- og Sønderjyllands storkreds er klar. Karina Lorentzen er spidskandidat fulgt af Nanna Bonde og Lars Olesen.
SF’erne har valgt spidskandidater til det kommende folketingsvalg. Folketingsmedlem Karina Lorentzen blev urafstemningens topscorer.
Annonce

Skulle regeringen udskrive folketingsvalg, er SF’erne i Syd- og Sønderjyllands storkreds klar til valg. De har netop valgt deres spidskandidater, og de stiller som ved valget i 2019 med en spidskandidat i hver af de tre gamle amter, Ribe, Vejle og Sønderjylland. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen strøg til tops med mere end halvdelen af stemmerne, fulgt af Nanna Bonde og Lars Olesen.

- Tak til SF’erne for endnu engang at have tillid til, at jeg kan gøre en forskel på Christiansborg. Jeg er ydmyg og glad. Der er stadig brug for venstreorienteret politik, som forbedrer sikkerhedsnettet for dem, som rammes af arbejdsløshed, sygdom og alderdom. Jeg kender til arbejdsløshed og udsathed i nærmeste familie, og der er en stærk motivationsfaktor for mig politisk at gøre en forskel for dem, som har mindst stemme i debatten, siger Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen stiller op i Vejle, Kolding og Fredericia ved det næste valg, Nanna Bonde i Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, mens Lars Olesen tager sig af Esbjerg, Varde, Vejen, Billund og Fanø. Listen af spidskandidater vil dog suppleres af flere lokale kandidater frem mod valget.

Om kandidaterne

Karina Lorentzen Dehnhardt er 47 år og bosiddende i Seest, Kolding. Hun er oprindelig uddannet lærer og sad i Folketinget i perioden 2007-15 og igen fra 2019. Hun er partiets retsordfører og formand for udvalget for øer og landdistrikter samt medlem af Sydslesvigudvalget, kontaktudvalget vedrørende det tyske mindretal og kontroludvalget.

Nanna Bonde, 27 år, er og født og opvokset i Tønder. I dag læser hun en kandidat i sociologi på Københavns Universitet. Hun stillede for første gang op til Folketinget i 2019, hvor hun fik 3709 personlige stemmer. Nanna Bonde er tidligere landsformand for SF Ungdom og er i dag medlem af SF's landsledelse.

Lars Olesen, 42 år, er født og opvokset i Ribe. Arbejder i dag som folkeskolelærer i Vejle og bor i Fredericia. Lars Olesen har i en årrække været formand for SF i Syd- og Sønderjylland og er medlem af SF's landsledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce