Annonce
Varde

Karinas drøm om café slukket efter syv måneder: - Det blev for hårdt

Karina Damgaard Rindal måtte erkende, at det blev for stor en mundfuld at åbne en café i en tid med corona. Arkivfoto: Morten Nielsen
Det var syv måneder uden løn. Selv om Karina Damgaard Rindal havde en coronatilpasset forpagtningsaftale på lempelige vilkår, gik det ikke.

Oksbøl: Hun vidste godt, at hun var iværksætter i et samfund præget af corona, da hun overtog cafeen i Sportspark Blåvandshuk i Oksbøl i september. Karina Damgaard Rindal regnede ikke med at få løn i det første år. Men selv om der var budgetteret med de store udfordringer, så opgav 38-årige Karina Damgaard Rindal i denne uge at videreføre cafeen. Det blev for svært.


Men det blev for hårdt. Jeg havde ikke råd til at ansætte, så jeg måtte arbejde for to og få hjælp af min mor og mand.

Karina Damgaard Rindal, der opgav sin café efter syv måneder


Annonce

Karina Damgaard Rindal er uddannet konditor og blev blandt andet kåret som en af landets ti bedste konditorer i 2014. Hun havde som forpagter af cafeen i sportsparken en vision, ja, faktisk to visioner.

- Jeg ville bruge mine erfaringer fra cafeen til at skrive hovedopgave, siger Karina Damgaard Rindal, som er ved at afslutte en bachelor i ernæring og sundhed. Hun modtager fjernundervisning på uddannelsen, som foregår i Sorø.

Hun inddrager altså læren fra Café Oxen, som cafeen hed, i sin fremtidige uddannelse.

En anden vision var at få sundere mad ud til brugere af idrætsanlægget i Oksbøl. Altså at kombinere det at drive halcaféen med sund mad - noget det gennem tiderne har knebet med.

Der var meget få arrangementer

Med i Karina Damgaard Rindals planer var, at hun skulle levere mad til arrangementer og lejrskoler, som Sportspark Blåvandshuk stod for. Men dem var der meget få, af i den tid hun drev Café Oxen. Det var blandt andet meningen, at hun ville snige sundere mad ind i menuen, når unge samledes til sportsstævner.

Selve cafeen med sundere retter tog lokalsamfundet godt imod, indtil den lukkede ned på grund af corona-restriktioner.

- Jeg er glad for den støtte, jeg fik, siger Karina Damgaard Rindal, der vurderer, at der er et godt fundament i Oksbøl at bygge på, når cafeen skal drives videre.

Annonce

Hun kommer ikke til at tabe noget

- Jeg kommer ikke til at tabe penge på Café Oxen, siger Karina Damgaard Rindal, der havde en lempelig forpagtningsaftale med sportsparken.

- Men det blev for hårdt. Jeg havde ikke råd til at ansætte, så jeg måtte arbejde for to og få hjælp af min mor og mand, konstaterer hun.

Cafeen skal drives uden forpagter

Centerleder Helle Dahl oplyser, at Sportspark Blåvandshuk nu selv overtager cafeen. Det sker, efter der har været en del forpagtere.

- Den er ikke åben i øjeblikket på grund af restriktioner. Men nu vil vi selv drive den, siger Helle Dahl, der dog ikke udelukker, at der på et eller andet tidspunkt søges efter en ny forpagter. Men ikke foreløbig.

Nu kan Karina Damgaard Rindal se tilbage på syv måneder uden løn. Det var uholdbart i en familie, hvor der er tre børn.

Derfor vil Karina nu satse på sin kommende uddannelse inden for ernæring og sundhed, dog uden at have nogle helt færdige planer for fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce