Annonce
Indland

Karrierekanon er springbræt for unge talenter

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

De tre vindere af årets Karrierekanonen er fundet. Talentprogrammet har fostret bands som The Minds of 99.

The Minds of 99, Benal, Magtens Korridorer, Johnny Deluxe, Marie Key og Djämes Braun.

Det er blot nogle af de navne, som er skudt ud af talentudviklingsprogrammet Karrierekanonen, siden konceptet begyndte i 2002.

Årets vindere af Karrierekanonen 2019 er onsdag blevet kåret på Skanderborg Festival, og det blev grupperne Patina, Angående Mig og Høker, som løb med sejren.

Patina, som består af de tre svendborgere Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen og Søren Bastrup Bojsen, bliver af juryen betegnet som "et kærligt bekendtskab".

Bandet har fået gode råd med på vejen og glæder sig at skrive flere sange og skabe en karriere.

- De har fortalt os, at vi egentlig er ret selvkørende som orkester, så de har sparret med os om, hvordan vi skal huske at holde fast i os selv, og hvordan man kan gå på kompromis med branchen, siger Gregers Møller Jensen.

Bandmedlem Mads Skov Hansen mener, at det bliver den store oplevelse at spille på næste års Smukfest, hvilket er en del af præmien.

Ifølge Marianne Fruergaard, som er leder af Bandakademiet og jurymedlem, kan musikernes deltagelse i Karrierekanonen føre til stor succes - også selv om de ikke vinder.

- Minds (of 99, red.) er jo blevet et af Danmarks største bands. Jeg vil også nævne Benal, som ikke vandt, men som var blandt finalisterne, og som jo er blevet ret store, siger hun.

Juryen består af repræsentanter fra de tre samarbejdspartnere bag Karrierekanonen, nemlig DR, Smukfest og Bandakademiet.

- Vi lytter efter talent, hvilket er et meget bredt begreb, men har de noget unikt eller noget originalt? Vi kigger også efter sang. Kan de skrive nogle gode sange? Det er jo altafgørende i dag.

- Så er der selve artisten. Har de noget på hjertet? Noget originalitet, en nødvendighed eller noget andet at fortælle? Det behøver ikke været noget meget tungt eller dramatisk, for underholdning kan også være en vision, forklarer Marianne Fruergaard.

Juryen vurderer også, hvordan de unge talenter vil kunne klare sig, og om de kan opnå succes kunstnerisk eller kommercielt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce