Annonce
Erhverv

Kasi-konkursbo modtager krav på 118 millioner kroner

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Brøndby IF og andre kreditorer må sætte sin lid til, at konkursboet efter Kasi vinder voldgiftssag.

Konkursboet fra Jesper Nielsens selskab, Kasi ApS, har modtaget krav på næsten 118 millioner kroner. Det oplyser kurator på konkursboet, Boris Frederiksen, til erhvervsmediet Finans.

Det er ifølge Finans særligt fodboldklubben Brøndby IF, den tyske håndboldklub Rhein-Neckar Löwen og Gældsstyrelsen, der har penge til gode.

Ud af det samlede beløb stammer krav på 104 millioner kroner fra kreditorer, der mener, at de har krav på en andel af en earn-out-betaling, som smykkeselskabet Pandora og Jesper Nielsens familie slås om.

Der er tale om en klausul, hvor Jesper Nielsen skulle modtage en andel af overskuddet fra Pandoras datterselskab Pandora CW.

Pandora mener groft sagt ikke, at der er et overskud at modtage en andel af. Jesper Nielsen mener dog, at han har over en milliard kroner til gode, som Pandora har forsøgt at skjule andre steder i koncernen.

Der verserer en voldgiftssag, der ifølge Finans formentligt afgøres i 2020, om netop den betaling.

Ifølge Boris Frederiksen har kreditorer med krav til earn-out-betalingen kun krav på penge, hvis sagen falder fordelagtigt ud for konkursboet.

- Konstruktionen er usædvanlig, og vi kigger pt. på, hvordan de (investorerne, red.) skal behandles, skriver Boris Frederiksen til Finans.

Kurator har i første omgang behandlet udsigten til sejr ved domstolene med "betydelig usikkerhed" og værdisat earn-out-betalingen til en værdi af en krone.

Men kreditorerne må krydse fingre for, at det er et forsigtigt skud, for der er ikke meget andet af værdi i boet. Indtil videre er der fundet aktiver for 264.000 kroner, som kan fordeles ud mellem de kreditorer, som har gjort krav.

Finans skriver, at kurator har rejst et krav mod Amazing Jewelry ApS, der er ejet af Jesper Nielsen og hans familie. Her mener Boris Frederiksen, at boet fra Kasi ApS har 13,8 millioner kroner til gode.

/ritzau/

Annonce
Læs Finans'' artikel her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Kolding

JV-Panelet: Det mener vi om ulovligt fravær udenfor skolernes almindelige ferie, klimadebattens betydning for egen adfærd og Genforeningens betydning

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce