Annonce
forside

Kasper Andersen er klar til DM efter skulderskade

Klar, parat - Kasper Andersen træner start. Foto: Karina Øhlenschlæger

På fredag den 3. august er der finale i U21 DM i speedway - det køres på Varde Motor Arena.

Outrup/Bramming/Grindsted: I år er målsætningen top tre for 19-årige Kasper Andersen, når der skal køres U21 DM på Varde Motor Arena i Outrup fredag den 3. august.

- Man kommer for at vinde. Men der er 21 heat, der skal overstås først, siger han med et smil.

Sidste år kom han på en delt femteplads, så det resultat vil han gerne forbedre, men han ved, det kræver en toppræstation.

- Det er noget specielt, især for os U21-kørere. Det er en titel, man gerne vil have, så der er ingen, der giver noget ved dørene, siger Kasper Andersen.

Han kører speedway på fuld tid, efter han blev student sidste år. Han kører for Grindsted i den danske liga og for Kings Lynn i den bedste engelske række. Derfor bor han delvis i England, delvist hjemme ved forældrene i Bramming.

Annonce

U21 DM

Køres på Varde Motor Arena i Outrup fredag den 3. august klokken 19.

For at komme med i finalen, har kørerne kvalificeret sig via to semifinaler. Med i finalen fra Region Varde Elitesport er Michael Thyme og Mads Hansen.

Kasper Andersen ser frem til DM, hvor han går efter en placering i top tre. Foto: Karina Øhlenschlæger

Efter skade

U21-træningen på banen i Outrup i slutningen af juli op til DM var første gang i en måned, Kasper Andersen sad på en speedwaycykel efter en skulderskade.

- Det var ikke bruddet, der var det værste. Det var skaderne på musklerne. Bruddet er så godt som helet, siger Kasper Andersen, der stadig kan mærke, at det trækker i armen - men først bagefter, for mens han kører, holder adrenalinen smerterne væk.

At DM skal køres på banen i Outrup, er han glad for.

- Det er en af mine favoritbaner, jeg kan godt lide at køre her, siger Kasper Andersen.

Der en noget bedre plads rundt på banen, når den ikke skal deles med tre andre. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce