Annonce
Kolding

Kasper Asgreen efter sine ti første Tour-dage: Det har været en virkelig stor oplevelse

Her ses Kasper Asgreen på vej op ad Mur de Grammon på Tourens første etape, der blev kørt i Belgien. Asgreen er rytteren med nummer 22 på cyklen. Første etape blev vundet af Mike Teunissen fra Team Jumbo - Visma Foto: Jeff Pachoud / AFP / Ritzau Scanpix
Det har virkelig været specielt, og især på Bastille-dagen var der helt åndssvagt mange mennesker ude på vejene, sagde Kasper Asgreen, da JydskeVestkysten fangede ham på tourens første hviledag.

Tour de France: Selv på hviledage har Tour de France-rytterne travlt, så da JydskeVestkysten fanger Kasper Asgreen, mens han sidder på en café i Frankrig omgivet af journalister, får vi besked på, at vi blot har fem minutter til at tale med ham. Så skal han videre, fortæller Quick-Steps pressemand.

24-årige Kasper Asgreen vil nok ikke selv kalde dagen for travl, og skal man sammenligne med de ti første dage af Tour de France, hører et café-besøg med en række sponsorer og journalister nok også til i den stille ende af skalaen. De ti første etaper af touren har budt på etapesejre, styrt og gul trøje, hvilket naturligvis skaber øget opmærksomhed omkring holdet.

- Det er gået helt fantastisk. Vi har vundet to etaper og haft seks dage i gult. Vi har været på hårdt arbejde, men det har virkelig været en kæmpe fornøjelse indtil videre, siger Kolding-drengen over telefonen.

Den 24-åriges holdkammerat Julian Alaphilippe vil også iklæde sig den gule trøje, når onsdagens etape skydes i gang, og netop den gule trøje har været med til at gøre Kasper Asgreens Tour-debut endnu mere speciel.

- Det har været en rigtig stor oplevelse at køre langs vejene, når folk står og hepper på Alaphilippe. Han er nærmest en fransk nationalhelt. Det har virkelig været specielt, og især på Bastille-dagen (Frankrigs nationaldag den 14. juli, red.) var der helt åndssvagt mange mennesker ude på vejene. Det var virkelig en stor oplevelse, siger Kasper Asgreen.

Annonce

Det har været en rigtig stor oplevelse at køre langs vejene, når folk står og hepper på Alaphilippe. Han er nærmest en fransk nationalhelt. Det har virkelig været specielt, og især på Bastille-dagen (Frankrigs nationaldag den 14. juli, red.) var der helt åndssvagt mange mennesker ude på vejene. Det var virkelig en stor oplevelse.

Kasper Asgreen

Glæder sig til enkeltstart

På tredje etape måtte Kasper Asgreen bide i asfalten efter et styrt, hvor han ramte en midterhelle på vejen kort før mål. Den talentfulde cykelrytter, der flere gange er blevet nævnt i positive vendinger under tv-transmissionerne, fortæller, at han er ved at være 100 procent klar igen efter styrtet.

- Jeg var rigtig heldig med, hvordan jeg landede. Jeg havde lidt stivheder i nakken, men det forsvandt efter et par dage. Jeg har haft lidt ondt i skulderen, men det er også ved at gå helt over, så jeg er tæt på at være oven på igen, siger han.

Onsdag ruller rytterne igen ud på de franske landeveje til årets 11. etape. Kasper Asgreen ser dog allerede frem til fredagens etape, hvor årets enkeltstart skal køres. En disciplin, som han netop har vundet danmarksmesterskabet i.

- Den glæder jeg mig til, for det er en disciplin, jeg er god til. Forhåbentlig er der også flere store resultater i vente for os, siger Kasper Asgreen, der på nuværende tidspunkt ikke ved, om han få lov til at fyre den af og gå efter en topplacering på enkeltstarten.

- Jeg håber, jeg får lov, men vi har ikke snakket om det endnu. Mit primære formål er jo at hjælpe holdets kaptajner, så vi må se, hvad der passer ind, og hvad jeg kan få lov til, siger han.

Onsdagens etape

  • Etapen er 167 kilometer lang og går fra Albi til Toulouse.
  • Etapen køres i gang klokken 13.35, og du kan se med på TV2 allerede fra klokken 12.25.
  • Blandt favoritterne til etapesejren kan Kasper Asgreens holdkammerat Elia Viviani nævnes samt de to etapevindere Dylan Groenewegen og Peter Sagan.
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Dali indtager Kunsthuset

Annonce