Annonce
Sport

Kasper Asgreen fortsætter i Touren trods grimt styrt

Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Den danske Quick-Step-rytter er blevet klarmeldt og deltager i tirsdagens 4. etape i Tour de France.

Kasper Asgreen er klar til at fortsætte i Tour de France trods sit styrt på 3. etape mandag.

Det meddeler den danske cykelrytters hold, Quick-Step, på Twitter.

Han er dermed med, når 4. etape bliver sat i gang senere tirsdag.

Kasper Asgreen ramte en midterhelle på vejen kort før mål på 3. etape. Det lykkedes ham dog at komme på benene igen og kæmpe sig over målstregen i Épernay.

Danskeren flækkede en tand i mødet med asfalten og havde også skrammer i ansigtet, da han efter etapen blev kørt til hospitalet i en ambulance.

- Det var et virkelig hårdt styrt, men han har det rigtig godt. Han er en af de hårdeste fyre, der nogensinde har siddet på en cykel, så jeg er sikker på, han kommer sig hurtigt, sagde Quick-Step-holdlægen Philip Jansen mandag til TV2 Sport.

Kasper Asgreen var selv mest bekymret for en mulig hjernerystelse.

Den 24-årige Quick-Step-dansker havde hovedpine efter uheldet.

- Det vigtigste lige nu er, at hovedet er okay, en hjernerystelse er ikke for sjov. Jeg har lige lavet en test, som faktisk så overraskende fin ud.

- Laver en mere i morgen tidlig (tirsdag, red.), og så beslutter vi, om jeg starter, skrev Kasper Asgreen mandag aften i en sms til TV2 Sport.

3. etape blev vundet af Kasper Asgreens holdkammerat Julian Alaphilippe efter solokørsel på de sidste 15 kilometer. Franskmanden overtog samtidig løbets gule førertrøje.

Quick-Step har to danskere med på holdet i Touren. Den anden er 34-årige Michael Mørkøv, som er i gang med sit fjerde Tour de France.

Kasper Asgreen er debutant i Touren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce