Annonce
Kolding

Kasper har trampet sig til titlen som Årets Koldingborger

Cykelrytter Kasper Asgreen blev mandag kåret til Årets Koldingborger 2019 af Business Kolding til den årlige nytårskur på Koldinghus. Han får hæderen efter et år, hvor han levererede toppræstationer, og særligt andenpladsen på 17. etape af Tour de France skiller sig ud som et højdepunkt. Arkivfoto: Søren Gylling
2019 blev et år fyldt med markante resultater og højdepunkter for cykelrytter Kasper Asgreen. En andenplads i Flandern Rundt og en andenplads på 17. etape af Tour de France er blandt højdepunkterne.
Annonce

Kolding: Cykelrytteren Kasper Asgreen trampede hårdt i pedalerne i 2019, og anstrengelserne har sikret rytteren flere topplaceringer. De fornemme resultater er også blevet bemærket hos Business Kolding, der mandag kårede cykelrytteren til Årets Koldingborger 2019.

Rytteren, der er født og opvokset i Kolding, kørte i 2019 for det belgiske storhold Quick-Step, og blandt de bedste præstationer kan nævnes EM-sølv i enkeltstart, etapevinder i Deutschland Tour, etapevinder i Tour of California, en andenplads i Flandern Rundt og andenpladsen på 17. etape af Tour de France. Særligt med præstationen i Tour de France slog han for alvor sit navn fast. Det var også i touren – ifølge ham selv – at han ramte karrierens højdepunkt.

- Selvom jeg altid vil vinde og ikke samler på andenpladser, er jeg da stolt. Jeg havde bestemt ikke regnet med det. Det har betydet meget for min selvtillid og min plads på holdet, udtalte Kasper Asgreen i december til JydskeVestkysten.

De flotte præstationer i hele 2019 betød, at Kasper Asgreen var en blandt de seks nominerede til titlen som Årets Cykelrytter, hvor han dog blev slået af Mads Pedersen, der i september blev verdensmester i landevejscykling.

Årets Koldingborger

De seneste fem år er følgende blevet kåret som Årets Koldingborger: direktør i Aller Aqua Hans Erik Bylling, direktør på Hotel Koldingfjord Peder Juelsgaard Madsen, serieiværksætter Jesper Buch, skuespiller Rasmus Bjerg og museumsdirektør på Koldinghus Poul Dedenroth-Schou.

Der er to kriterier, som skal være opfyldt for, at personen kan komme i betragtning: Borgeren skal have gjort en særlig indsats for byen og kommunen, og borgeren skal gøre Kolding kendt ud over by- og kommunegrænsen.

Annonce

Unik ambassadør

Det er Business Kolding, der kårer Årets Koldingborger, og prisen går til en person, der har gjort en særlig indsats for byen og kommunen, og som gør Kolding kendt ud over by- og kommunegrænsen. De kriterier lever Årets Koldingborger 2019 i den grad op til, lød det fra borgmester Jørn Pedersen (V), da han kunne afsløre navnet ved Business Koldings nytårskur på Koldinghus.

- Ofte siger jeg jo om toppræstationer af vores atleter, at det er god reklame for vores by og for Kolding. Du beviser det så, når du toner frem i bedste sendetid under Tour de France og siger, at Kolding er min by, og det er herfra verden udgår. Du er en unik ambassadør for Kolding, lød det fra borgmesteren, der fortsatte:

- Og ikke nok med det, men du glemmer heller ikke din cykelklub, og tager jo gerne en tur med dem, når tiden tillader det, til stor glæde og inspiration for klubbens medlemmer. Vi ser frem til at følge dig, både her i 2020, men håber jo også, at du er en del af Tour de France, når touren går igennem Kolding Kommune i sommeren 2021, lød det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce