Annonce
Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Andreas Christensen viste masser af følelser, da han havde tordnet bolden næsten mellem ørerne på den russiske målmand fra 25 meters afstand. Foto:  STUART FRANKLIN / POOL / AFP)
Hvis Kasper Hjulmand var træner for en af verdens to bedste klubber, ville han altid vælge Andreas Christensen. Hjulmand forstår ikke tesen om, at stopperen mangler "vildskab".

FODBOLD: For et par uger siden gik han direkte ind i Champions League-finalen og vandt den og mandag aften tordnede han bolden i mål til 3-1 fra 25 meter og forløste en hel nation med sin hammer.

Andreas Christensen blev valgt til Man of Match også i disse spalter, og han gjorde igen indtryk på sin træner Kasper Hjulmand.

- Jeg sad og snakkede med Morten Wieghorst om Andreas. Hvis jeg havde været træner i de to bedste klubber i verden og skulle finde en midterforsvarer, så ville jeg anytime vælge ham. Han er helt deroppe. Andreas har det hele: Han er bevægelig, hurtig, han sprang over den russiske kæmpe Dzyuba alle gange, han er ekstremt hurtig, er hurtig i hovedet og bragende stærk rent teknisk. Og så er han fleksibel. Da jeg under kampen bad ham om at gå med op i midtbane-leddet også, så gjorde han bare det, sagde Kasper Hjulmand i sommersolen ved badminton-hallen på Nordre Strandvej i Helsingør.

Annonce

Er fleksibel

- Jeg ved, at Thomas Tuchel i Chelsea er i gang med at bruge ham på samme måde, fordi Andreas er så fleksibel. Han er en af de bedste spillere derude. Samtidig er han en fantastisk personlighed, der elsker at spille fodbold.... nogle gange hylder man ekstroverte spillere, der råber op og laver skøre ting, som I medier godt kan lide. Han er en god dreng, der gør det fantastisk. Men skal huske at hylde gutterne for, at de er, som de er, tilføjede landstræneren.

- Er han da lidt introvert?

- Nej ikke decideret. Han råber og skriger ikke, og I har ingen historier på ham. Dem skal man huske at hylde meget mere i stedet for alle dem, der laver noget skørt og "giver af sig selv...". De her gutter har masser af give, og det gør de inde på banen. Andreas er en fremragende fodboldspiller og viser det inde på banen.


Hvad er det, I efterspørger....skal man råbe, skrige eller have tatoveringer for at have vildskab?

Kasper Hjulmand


- Savner man stadig lidt vildskab hos ham?

- Nej. Hvad er det I savner med vildskaben? Hvad er vildskab? Han vinder sine dueller og ligger nummer fem i den disciplin i Premier League. Han spiller spillet, vinder Champions League, og da han scorer mod russerne, går han helt amok med sine følelser. Jeg forstår ikke det der med vildskab. Han er hård og kontant i duelspillet. Hvad er det, I efterspørger....skal man råbe, skrige eller have tatoveringer for at have vildskab, spurgte Kasper Hjulmand provokerende den tilstedeværende presse.

Annonce

Undervurderet

Anfører Simon Kjær mener sådan lidt inddirekte, at Andreas Christensen i hvert fald ikke skilter med sine kompetencer.

- Jeg tror, at han nu er nået dertil, hvor han selv er klar over, hvor god han egentlig er og har udviklet sig det seneste halvandet år.

Kollega Joakim Mæhle savner støre anerkendelse af Andreas Christensens kvaliteter.

- Han er en fantastisk spiller og er gået under radaren, synes jeg. Andreas har være lidt undervurderet i mine øjne, mener forsvarskollegaen.

Annonce
EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Sønderjyske Fodbold

Fra Real Madrid og Juventus til SønderjyskE: 40 år efter klubbens tredje danske mesterskab er Hvidovre igen på tærsklen til noget stort

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce