Annonce
Sport

Kasper Hjulmand om svingende efterår: Helt naturligt

Træner Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland måtte se sig besejret ude mod Esbjerg søndag i efterårets sidste spillerunde.

FCN har ikke fundet sidste års melodi, og de forsvarende bronzevindere må derfor gå til pause som nummer ni.

FC Nordsjælland blev søndag kørt over i Esbjerg og tabte 0-3.

Holdet fik derfor ikke sat det ønskede punktum på efterårssæsonen i Superligaen.

Nordsjællænderne må tage til takke med en øjeblikkelig niendeplads, og cheftræner Kasper Hjulmand mener, at det langt hen ad vejen er retvisende.

- Vi konkurrerer på vores måde at gøre tingene på med et vanvittigt ungt hold, og vi er placeret i et felt med mange klubber, som er større end os og bruger flere penge. Objektivt set er det naturligt, at vi ligger, hvor vi gør.

- Det er gået meget op og ned i efteråret. Vi har både set en masse gode minutter fra spillerne, og en masse der ikke var godt nok, siger han.

Kasper Hjulmand erkender, at det unge hold har været meget svingende, hvor det eksempelvis blot er blevet til en sejr på udebane, men han siger samtidig, at det ikke er planen at tilføre truppen erfaring i det kommende transfervindue.

- Vi kan ikke gå ud og hente en fantastisk erfaren spiller, der har spillet en masse kampe. De penge har vi ikke, så det kommer ikke til at ske, siger Kasper Hjulmand.

I stedet mener han, at holdet med tiden bliver bedre.

- Den substans, vi har manglet, kommer gennem at spille kampene. Vores afstande og struktur i holdet kommer med minutterne, for vi har et stort potentiale i vores trup, siger Kasper Hjulmand.

Han har kontraktudløb til sommer, og der er endnu ingen afklaring på, om han forlænger med FC Nordsjælland, fortæller han.

- Jeg er træner i det nye år, og så må tiden vise, hvad der sker, siger han.

FC Nordsjælland har hentet 24 point i sæsonens første 20 kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Vejen

ABC hylder de frivillige chauffører

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce