Annonce
Sport

Kasper Søndergaard stopper karrieren til sommer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den mangeårige landsholdsback trækker stikket til den aktive karriere om et år efter ni år i Skjern.

Håndboldspilleren Kasper Søndergaard stopper karrieren efter denne sæson, meddeler hans klub, Skjern Håndbold, i en pressemeddelelse.

Den tidligere mangeårige landsholdsspiller er blevet 38 år og mener altså, at denne sæson skal være den sidste på topplan.

- Jeg er meget afklaret i mit valg, selv om det har været en svær beslutning. Jeg har været - og er stadigvæk - utrolig privilegeret over at kunne leve af det, jeg elsker allermest, og som på mange måder har været min hobby, siger Søndergaard.

- Men når jeg mærker efter, så er tiden inde til at prøve noget nyt til sommer.

Frem til 2017 var han også en fast del af det danske landshold, hvor højrebacken var med til at vinde EM-guld i både 2008 og 2012, VM-sølv i 2011 og 2013 samt OL-guld i 2016.

Guldsamlingen blev dog ikke helt komplet, da Søndergaard altså tog afsked med landsholdet, inden VM-guld blev hevet hjem i 2019.

Siden ankomsten til Skjern Håndbold i 2011 har han vundet 11 medaljer med klubben.

Meddelelsen om det kommende karrierestop kommer, få dage før Skjern tager hul på sæsonen i ligaen. Men Søndergaard har haft brug for, at der var afklaring.

- Jeg har brug for at få det ud af verden, så jeg kan fokusere på den kommende sæson.

- I min verden tror jeg, at man skal tage store beslutninger, når det går godt. Jeg er skadefri og topmotiveret. Situationen havde været anderledes, hvis jeg sad ude i seks-otte måneder med en korsbåndsskade, siger han.

Hos hans arbejdsgiver, Skjern Håndbold, har man nu et år til at vænne sig til tanken om, at en af de helt store kulturbærere forsvinder.

- Det er svært og næsten umuligt at forholde sig til et Skjern-hold uden Kasper Søndergaard, så derfor glæder vi os over, at vi fortsat kan disponere over ham til den kommende sæson, siger bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

Før ankomsten til Skjern spillede Søndergaard i KIF Kolding (2007-2011) og Århus (2003-2006).

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce