Annonce
Sønderborg

Kasseapparatet har fået plads i skattekontoret

Erik Bach var en af de første gæster. Han lod sig lokke til at sidde i den røde stol med indbygget musikanlæg, som Camilla Krohn bruger, når hun udfører behandlinger med tandblegning.Foto: Søren Gylling

Hvor der før var skattekontor, kan man nu købe cykler og motorolie. Brudekjoler forhandles der, hvor man før kunne få tildelt boligsikring.

Annonce

Høruphav: Der er mange år siden, at folk har holdt i kø foran det tidligere rådhus i Høruphav. Ikke siden dengang, man kunne aflevere sin selvangivelse i Sydals Kommunes postkasse, har der været sådan en trængsel foran indgangen.

Fredag eftermiddag satte familien Krohn satte Dannebrogsflag rundt om hele grunden og inviterede nysgerrige indenfor. Inger og Peter Krohn har sammen med deres fire børn indrettet bolig i en del af bygningens 1250 kvadratmeter. I resten har de åbnet flere forretninger.

Inden i skatteforvaltningen står kasseapparatet. Her er også dusinvis af cykler med og uden elmotor. Ægteparret driver virksomheden Himex, der begyndte med reparation af batterier til elcykler og senere er udvidet med salg af cykler med eller uden el.

Det har intet at gøre med, at den ene af Sønderborgs cykelforretninger, Jønnes Cykler, for 14 dage siden måtte dreje nøglen rundt.

- Vi har kunder over hele landet, og Jønnes Cykler var vores samarbejdspartner, forklarer Peter Krohn.

Inger og Peter Krohn driver forretning på den gamle rådhusmatrikel i Høruphav sammen med deres to ældste døtre Camilla og Corinna. De har også datteren Melissa og sønnen Samuel.

Jens Peter Petersen vovede sig ind blandt de fine brudekjoler. Foto: Søren Gylling
Annonce

20 vægge væltet

Daværende Sydals Kommune havde et rådhus med 56 kontorer. Inger og Peter Krohn har væltet omkring 20 vægge og reduceret antallet til 30. Mange af de nysgerrige gæster kunne derfor dårligt kende bygningen indefra:

- Her var vist socialforvaltning, siger Erik Bach om fløjen, der nu huser livsstilsbutikken Life & Style. Her er også indrettet lokaler til tandblegning, slankebehandlinger og infrarød sauna, som Inger Krohn tilbyder sammen med to af sine døtre.

Erik Bach, der bor i nærheden, synes det er alletiders, at det tidligere rådhus har fået ny funktion.

- Det er dejligt at se lys i vinduerne igen. Og alt sådan noget med el og batterier er der fremtid i. Både til cykler, scootere og værktøj, mener han.

Margrethe Pedersen fra Guderup og Marie Christensen fra Hørup var også et smut forbi Himex.Foto: Søren Gylling
Annonce

Den rigtige olie

Der, hvor en anden gæst, Marie Christensen, for mange år siden søgte om boligsikring, står en række giner med brudekjoler. Ikke mange vover sig inden for. Det er næsten også for fint og for hvidt.

Gæsterne står alle sammen nede blandt cyklerne, også Bente Hartmeyer, der gransker hylderne med motorolie.

- Jeg har selv en motorcykel. En Virago 3 535. Men jeg har planer om at udskifte den til en Y600, forklarer hun.

Bente Hartmeyer købte viragoen for et år siden, og god motorolie kan man altid bruge.

Hvis man ikke lige ved, hvilken olie, der er bedst, kan man tage på et af Peter Krohns kurser i motorolie og additiver, oplyser Erik Bach.

Bente Hartmeyer kom fra Sønderhav for at se, hvordan Inger og Peter Krohn har fået indrettet deres virksomhed. Foto: Søren Gylling
Annonce

Der sagde de ja

Peter og Inger Krohn kan også huske deres nuværende bolig og virksomhed fra tidligere. 21. november 2013 blev de viet i det lokale, de nu har indrettet til bryderum.

- Det skal man altså ikke lægge noget i. Det er helt tilfældet, understreger Inger Krohn.

Hun efterlyser henvendelser fra folk, der har gamle foto af bygningen, hvorpå det fremgår, at den har været rådhus i Sydals Kommune. Gerne med skiltet "Sydals Kommune".

- Vi har spurgt både i Sønderborg Kommune og andre steder. Men uden resultat, siger hun.

Der er åbent hus i det tidligere rådhus i Høruphav frem til fredag aften kl. 19.

Her kunne borgerne engang henvende sig, hvis de ønskede sig at søge boligsikring. Nu er det blevet afdeling for et af livets store begivenheder. Foto: Søren Gylling
Inger og Peter Krohn hilser på gæster i skatteforvaltningen, hvor Himex har indrettet cykelbutik. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce