Annoncørbetalt indhold

Kasseroller og gryder - uundværlige i ethvert køkken

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Glæden ved at lave mad bliver meget større, hvis du har det rigtige grej. Og intet køkken uden kasseroller og gryder - men hvad har man brug for, og hvad skal det være for typer?

Hvis du tænker en hverdagsmiddag igennem med måske en hakkebøf, kogte grøntsager, kogte kartofler og måske endda en hjemmelavet bearnaisesauce, så kan du allerede tælle behovet for de første 3-4 forskellige slags grej, der skal på komfuret. Og er du bare lidt interesseret i at lave mad, vil du finde ud af, at det er skønt at have forskellige gryder og kasseroller tilpasset forskellige formål.

Annonce

En lille kasserolle til de fine saucer, en pastagryde, kasseroller til at piske en opbagning op i - der er mange muligheder. Nogle vil også gerne kunne lave for eksempel æggebaserede saucer eller cremer over vandbad og anskaffer sig en såkaldt bainmarie, hvor der er en indsats, der sættes i en kasserolle med kogende vand, så man rører tingene sammen så at sige over indirekte varme.

Hvilke materialer?

Kasseroller og gryder til almindelige hjem er som oftest lavet i aluminium, stål eller støbejern, som så kan være enten galvaniseret eller stå i rå form. Er man en rigtig kokkeentusiast, vil man måske også investere i noget kasseroller i kobber med fortinning - sådan som det fineste køkkengrej har været fremstillet i århundreder.

Der er mange muligheder at vælge imellem, og vi vil anbefale, at du tester de forskellige muligheder ved at gå på nettet og blandt andet se på sammenligninger og tests af de forskellige brands og grej-typer. Du kan blandt andet blive meget klogere på dine mulighed på Kockhuset.se, som har samlet tests og anbefalinger i forbindelse med en lang række produkter.

Mange foretrækker gryder og kasseroller i aluminium, og det er også et udmærket materiale. Det er let, så gryderne og kasserollerne er nemme at arbejde med ved komfuret, og aluminium er en god varmeleder. Dog skal du være opmærksom på, at aluminium ikke har det godt med opvaskemaskinen, så hvis du gerne vil smide så meget som muligt ind i opvaskemaskinen for at slippe for at vaske op i hånden, skal du ikke vælge dette materiale til dine potter og pander.

Stål er det mest udbredte materiale i professionelle køkkener, og vi kan bestemt anbefale gryder og kasseroller i dette materiale. Rustfrit stål leder varmen godt, og du kan skrubbe og skure på det, uden at det blive beskadiget.

Slip let eller ej?

Støbejern har ligesom kobber været anvendt i århundreder, og vælger du gryder og kasseroller i ubehandlet/råt støbejern, får du også et lille jerntilskud, hver gang du spiser mad, du har tilberedt i udstyr lavet af dette materiale. Støbejern leveres dog også ofte i emaljerede udgaver, og nogle brands i dette materiale er blandt det mest hippe blandt amatørkokke i disse år.

En rå støbejernsgryde eller -kasserolle bør du ikke vaske af med sulfo, men kun i varmt vand. Den vil så med tiden udvikle en naturlig slip let funktion. Du kan også overveje at købe grej med slip let belægning, men mange foretrækker, at deres gryder og kasseroller fremstår i et materiale uden denne belægning, der bliver slidt med tiden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.