Annonce
forside

Kastrup Tiset Enge... Ny skjult vindmølleplan

I JydskeVestkysten 29. november fremgår det, at GPP Vind, der ejes af Pædagogernes Pension og af AP-Pension, har i sinde at opføre 16 nye kæmpevindmøller ved siden af de øvrige 17 ældre vindmøller i Kastrup Tiset Enge.

Der er sendt en ansøgning til Haderslev kommune, men ikke en i Gram Tiset Arnum området er informeret.

Igen bliver der arbejdet bag lukkede døre i en ny vindmøllesag - skjult for beboerne.

Arbejdet bliver udført af samme projektleder som sidst, og tidligere investorer skal åbenbart have deres udgifter dækket.

Selv om energiministeren anbefaler, at man arbejder med møller, hvor der er lokal opbakning, er man her tilsyneladende ligeglad med de godt 1400 underskrifter imod opstilling af vindmøller i Kastrup Tiset Enge. Altså ingen lokal opbakning.

Det er trist, at pensionsfirmaer, som her Pædagogernes og AP (altså befolkningens penge), går til at ødelægge naturområder og naboer.

Lige netop Kastrup Tiset Enge er et område med store vidder, som er sjældne i Danmark, og hvor der kommer mange trækfugle.

Områdets status er tidligere blevet nedgraderet fra værdifuldt område pga. af en vindmølleplan.

Pensionsfirmaer burde lige netop tage deres egne kunder i forsvar og undlade vindmøller på land.

I følge JydskeVestkysten har det allerede været med i et lukket byrådsmøde, hvor man har debatteret det. Borgmester H.P. Geil har allerede lovet de 2 pensionsselskaber besked inden jul, og så kan sagen allerede behandles i Plan og Miljø, udtaler borgmesteren.

Det skaber igen megen uro i vores område og byer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce