Annonce
Varde

Kastrupsen ønsker direktørbolig i en anden kommune end turismeselskabs hovedkvarter

Henrik Vej Kastrupsen synes, det giver en ubalance, når direktøren for Destination Vesterhavet både bor og arbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Destination Vesterhavet: Det giver en ubalance, at det nye Destination Vesterhavet - der dækker Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner - har fået hovedkvarter i Hvide Sande og en direktør, der flytter til Ringkøbing. Det sagde gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen (L) på tirsdagens byrådsmøde. Han synes, at hovedkvarteret og direktørens bopæl burde have været i hver sin kommune.

Ellers roste han meget den nye model for selskabet, men han synes dog, at der er alt for få penge til markedsføring. Han fortalte, at han ønskede minimum ti millioner kroner om året til markedsføring uden dog at komme nærmere ind på, hvor de penge skulle komme fra.

En sidste kritik lød på, at han ikke har ført sig særligt godt informeret.

- Vi har faktisk fået informationen fra pressen, sagde han.

- Jeg kan kun give dig ret, Henrik. Det har vi været for dårlige til, svarede Søren Laulund (S), der har siddet med i forberedelsesudvalget og bliver bestyrelsesmedlem i Destination Vesterhavet:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce