Annonce
Sydjylland

Katastrofeåret er forbi: Arena-chefer glæder sig over grønt lys til messer

Driftschef Torben Andersen glæder sig over, at der nu kan lukkes gæster ind til messer i Sydbank Arena i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Efter et bredt flertal i folketinget natten til tirsdag blev enige om en yderligere genåbning af Danmark, bliver det nu muligt at slå dørene op til messer og konferencer med op til 1000 deltagere. Det vækker glæde i to af landsdelens idræts- og konferencecentre.

Genåbning: Det seneste år har været en kulsort periode for landsdelens arrangører af messer og konferencer. På grund af corona-virussen har der ikke været muligt at afholde arrangementer for flere hundrede mennesker, som er en væsentlig del af konferencecentrenes forretning.

Med nattens genåbningsaftale er der nu tændt et stort lys i mørket. Fra på torsdag den 6. maj bliver det muligt at afholde forretningsmæssige konferencer og messer med op til 1000 deltagere, hvor gæsterne lukkes ind i sektioner med op til 500 i hver.

Nyheden om genåbningen vækker naturligvis glæde i Sydbank Arena i Kolding, der normalt kan huse messer med op til 2500 deltagere.

Annonce

- Jeg synes det er rigtig fint, at vi får åbnet nu, for det er en af de ting, der er med til at drive vores salg. Vi mangler dog lige nogle retningslinjer for, hvad de forskellige ting betyder, siger driftschef i Sydbank Arena i Kolding, Torben Andersen, til JydskeVestkysten.

Han fortæller desuden, at arenaen allerede har fået de første bookninger af mindre møder, såfremt de blev åbnet.

Restriktioner på rygraden

Også i Arena Aabenraa ser man frem til at byde gæsternes velkommen igen, og her glæder centerchef Rasmus Gansler sig over, at der nu ikke skal udskydes flere arrangementer.

- Rigtig meget er blevet skubbet til næste år, så det betyder, at vi nu kan afholde de ting, vi stadig har i kalenderen, siger han.

Centerchefen mener desuden, at de seneste 14 måneder med restriktioner og anbefalinger som en del af hverdagen har gjort folk mere opmærksomme, når der er mange mennesker forsamlet.

- Hellere at de (Folketinget red.) gør noget, end de slet ikke gør noget. Jeg tror, at vi alle sammen efterhånden er så skolet i coronarestriktioner, at vi sagtens kan begynde at holde nogle af de her større arrangementer.

Annonce

Coronapas er en showstopper

For at kunne deltage i en større messe, skal man kunne fremvise et coronapas med bevis på, at man er færdigvaccineret eller har en negativ test, der højest er 72 timer gammel.


Der er ingen tvivl om, at det er en forhindring vi gerne så forsvinde, når det er praktisk muligt.

Torben Andersen, driftschef, Sydbank Arena


Torben Andersen synes som udgangspunkt, at passet er en god idé, men han tror også, at det vil få nogle kunder til at holde sig væk.

- Der er ingen tvivl om, at det er en forhindring, vi gerne så forsvinde, når det er praktisk muligt. Jeg synes, det er en god idé, det er der, men der ingen tvivl om, at det bliver en showstopper, siger Torben Andersen.

I Aabenraa håber Rasmus Gansler, at der kan laves en løsning, så gæsterne ikke skal stå i lange køer for at fremvise deres coronapas.

- Der skal helst laves et system, så folk kan fremvise deres coronapas, 24 timer før de deltager. Så kan man undgå de kødannelser, der vil opstå, når store menneskemasser skal ind.

Arena Aabenraa vil være klar til at åbne dørene for messer i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce