Annonce
Sønderborg

Katrine er kommet hjem for at kæmpe for borgmesterkandidat: - Jeg vil aldrig selv gå ind i politik

Katrine Kindberg har været med til at planlægge ruten og udpege de steder, hvor valgplakaterne skal hænge. Ifølge hende er der taktik i det, da nogle steder er bedre end andre. Det er blandt andet ved de store veje. Foto: Anders Kibbel
Kommunal- og regionsrådsvalget blev officielt skudt i gang lørdag, da det blev tilladt at hænge valgplakater op fra middag.

Sønderborg: På slaget 12.00 blev den første valgplakat sat fast med strips i en af de mange lygtepæle på Ringgade i Sønderborg.

- Så er valgkampen skudt i gang, siger Katrine Kindberg, mens hun kravlede ned ad den lidt vakkelvorne trappestige.

Hun er medlem af Venstres Ungdom og skulle lørdag den 23. oktober hænge 40 valgplakater op primært med moderpartiets borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby. I alt stod ungdomsafdelingen for at få placeret 80 plakater af forskellige byrådskandidater rundt om i Sønderborg.

Annonce

Personligt har Katrine Kindberg ikke et tæt forhold til dem, der den kommende tid hænger rundt om i bybilledet, men hun hjælper gerne til - også selvom hun er flyttet til Aarhus. For Venstres Ungdom står hende meget nært.

- Dengang jeg meldte mig ind, var der ingen organisation hernede. Jeg har været med til at bygge Venstres Ungdom op fra bunden og gjort den til en af de mest aktive på landsplan, fortæller den 21-årige kvinde på vejen hen til den næste lygtepæl.

Det er fire år siden, at Katrine Kindberg meldte sig ind i Venstres Ungdom. Hun gjorde det efter det seneste kommunalvalg i 2017, da interessen for politik kun var vokset siden tiden på efterskole.

Forsøgt lokket til andet parti

Hendes politiske engagement stammer primært fra den tid, men hun har lidt svært ved konkret at sige, hvornår det for alvor begyndte at fange hende.

- Det kom egentlig lidt ud af det blå. Pludselig var jeg bare mere optaget af det end så mange andre emner. Når der var samfundsdebatter, kunne jeg mærke, at mine holdninger var de samme, som dem, der repræsenterede de mere liberale synspunkter frem for de røde, forklarer hun.

Trods Katrine Kindberg er taget tilbage til sin hjemby for at hænge valgplakater op og generelt hjælpe til under valgkampen, ved hun allerede nu, at det ikke bliver hendes billede, der en dag hænger på gadelampernes stolper.

- Jeg vil aldrig selv gå ind i politik, men jeg har stor respekt for dem, der gør det. Selvom politik er spændende, bliver det ikke en levevej for mig. Jeg kan bedst lide at beskæftige mig med noget, hvor der kan sættes to streger under facit, lyder det fra Katrine Kindberg, som læser økonomi på Aarhus Universitet.

Katrine Kindberg er sammen med andre medlemmer af Venstres Ungdom ved at gøre klar til, at de må sætte valgplakater op. Foto: Anders Kibbel


Skulle hun skifte mening og få lyst til en dag at stille op til byrådet, vil Katrine Kindberg kunne hente et råd eller to hos sin mor. Hun var at finde på kandidatlisten i Skanderborg for mange år siden.

- Da min mor var 18 år, var hun opstillet for SF, siger hun og konstaterer, at det ikke er fra hende, at den politiske overbevisning kommer.

- Familiemedlemmer fra den side har flere gange sagt til mig, at de vil betale mit medlemskab i SF, fortæller Katrine Kindberg, hvorefter hun griner.

Det scenarie ser hun ikke lige for sig, men hun lytter gerne til argumenter fra nogle, der har en anden holdning end hende. Hun mener, at det er sundt.

Annonce

Bekymret for Venstres Ungdom

Uenigheder har Katrine Kindberg også oplevet internt i Venstres Ungdom, når hun har været til samlinger for alle de mange lokalafdelinger.

- Det er godt at blive udfordret på sine holdninger, fordi det tvinger en til at reflekterer over, hvorfor ens holdning er, som den er, siger hun.

Udover at blive bedre til at argumentere har hun også lært at stå foran mange mennesker og tale ved at deltage i landsmøderne. Venstres Ungdom har også givet Katrine Kindberg et stort netværk, der gavner hende i det daglige.

- Jeg har venner rundt om i hele landet, hvilket betød, at jeg kendte flere i Aarhus, da jeg flyttede. Nogle af mine bedste venskaber er opstået i Venstres Ungdom, siger hun og giver samtidig udtryk for en lille bekymring.

Flere partier havde i løbet af formiddagen gjort klar til at spænde valgplakaterne fast klokken 12.00. Foto: Anders Kibbel

For Katrine Kindberg har lagt mærke til en tendens. Den lokale afdeling er under pres. Det skyldes ifølge hende, at Sønderborg er en mindre studieby.

- Medlemmerne er typisk gymnasieelever, så når de flytter, dør afdelingen lidt, indtil nogle nye får bygget den op igen. Der er ikke samme flow og kontinuitet som i de store universitetsbyer, påpeger hun og gør opmærksom på, at andre partier også har svært ved at få stablet en ungdomsafdeling på benene i Sønderborg.

På Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms hjemmeside står også, at lokalafdelingen her er inaktiv.

Annonce

Hænger op for rød og blå

Havde Danmarks Socialdemokratiske Ungdom været aktive i Sønderborg, var nogle af den nuværende borgmester Erik Lauritzen og byrådsmedlem Didde Lauritzens valgplakater nok alligevel blevet hængt op af Rikke Loff Østergaard.

Hun er barndomsveninde med Didde Lauritzen og vil derfor gerne give en hånd med, selvom hun har bånd til både den røde og blå lejr.

Rikke Loff Østergaard hjalp også for fire år siden med at hænge valgplakater op. Foto: Anders Kibbel

Hendes mor er Anne Loff Østergaard, som er opstillet for Venstre.

- Jeg har også været ude at hænge plakater op for hende, siger Rikke Loff Østergaard.

Ligesom Katrine Kindberg har hun heller ingen intention om at gå ind i lokalpolitik, men vil gerne hjælpe til.

Det er tirsdag den 16. november, der skal sættes kryds til kommunal- og regionsvalget.


* Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har efterfølgende oplyst, at foreningen er genetableret i Sønderborg, hvilket hverken fremgik af organisationens hjemmeside eller officielle kontaktkanaler, da artiklen blev skrevet.

Regler for valgplakater

Valgplakater må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til otte dage efter valget.

Valgplakaterne og de midler, der er brugt til at hænge dem op med (strips, snore m.v.), skal være taget ned igen senest otte dage efter valgdagen ved døgnets afslutning.

Valgplakater må hænges op på master til vejbelysningen og til brug for elforsyningen på både offentlige og private veje. Derudover må valgplakater på offentlige veje også hænges på vejtræer, hegn samt på indretninger fæstnet i jorden, der har til formål at fremvise valgplakater.

Valgplakater, som er ophængt i strid med ovennævnte regler, skal nedtages inden 24 timer efter, at vejmyndigheden har meddelt påbud herom.

Stephan Kleinschmidt er spidskandidat for Slesvigsk Parti. Foto: Anders Kibbel


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Ewers har kastet sig ud i erhvervseventyr udenfor landets grænser: - Jeg har nok let ved at blive begejstret

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Spøgelsesbilist: Forvirret pårørende kørte den forkerte vej på motorvejen og mistede bilen

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Haderslev

Veteraner takkede af på Sydpark Park

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Sønderborg

Ny tradition: Damefrokosten er klar med plan for de næste tre år

Annonce