Annonce
Aabenraa

Katte efterlyses som aldrig før: Varmen kan være forklaringen

Der efterlyses forsvundne katte som aldrig før lige for tiden. Arkivfoto: Morten Pape
Formanden for Kattehjælpen Aabenraa har længe studset over, at der er rigtig mange efterlysninger af forsvundne katte denne sommer.

Aabenraa: "Mangler en lille tre-farvet killing. Væk fra Bygmarken siden i morges. Den er ni uger. Ring, hvis I ser den. Dens moder søger hele tiden".

Sådan lyder et af mange opslag på Facebook-gruppen Rise & Rødekro Lokale Nyheder & Sladder, hvor flere katteejere efterlyser deres forsvundne katte, og det er ikke kun i Rødekro og omegn, at masser af katte bliver efterlyst for tiden.

- Forsvundne katte er lige nu et generelt og landsdækkende problem. Jeg har rent faktisk selv studset over det, for det har ikke været så slemt tidligere år, siger Annette Føhns, der er formand for Kattehjælpen Aabenraa.

Annonce

Annette Føhns er med i et hav af forskellige Facebook-grupper rundt omkring i landet, og billeder af forsvundne katte er ikke et sjældent syn mange steder.

- Der er rigtig mange, der efterlyser forsvundne katte for øjeblikket, siger Annette Føhns.

Kan skyldes varmen

Formanden for Kattehjælpen Aabenraa har ikke en klokkeklar forklaring på, hvorfor så mange katte lige nu forsvinder fra deres hjem, men den massive varme, Danmark har haft de sidste par uger, kan være en del af forklaringen.

- Mange katteejere har måske glemt at lukke for døre og vinduer på grund af varmen, og en kat skal ikke bruge meget plads for at komme ud, siger Annette Føhns.


Forsvundne katte er lige nu et generelt og landsdækkende problem.

Annette Føhns, formand for Kattehjælpen Aabenraa


En anden mulig forklaring kan være, at mange mennesker lige nu er på ferie og derfor har nogen til at komme og fodre deres kat.

- Hvis folk har haft andre til at passe på deres katte, kan de godt finde på at stikke af og gå ud og lede efter deres ejer, siger Annette Føhns.

Annonce

Chancerne er gode

De mange efterlysninger af forsvundne katte i diverse Facebook-grupper er ifølge formanden for Kattehjælpen Aabenraa slet ikke nogen dum måde at gøre det på, og hun vurderer også, at mange reelt får deres forsvundne katte tilbage.

- Chancerne for at finde en forsvundet kat er pænt store, hvis katten vel og mærke er øremærket eller chippet. Derfor er det også meget vigtigt, at ens kat som minimum er øremærket, siger Annette Føhns.

Normalt ville Annette Føhns sige, at hvis man ser en forladt kat i Aabenraa Kommune, så skal man ringe til Kattehjælpen Aabenraa, men det gør hun ikke lige for tiden. Kattehjælpen kan simpelthen ikke tage imod flere katte.

- Vi har omkring 50 katte i pleje lige nu, og det er faktisk mere, end vi kan magte. Derfor vil jeg opfordre folk til at ringe til Dyrenes Beskyttelse, hvis de ser en hjælpeløs kat, siger Annette Føhns.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce