Annonce
Haderslev

Kattevenner i Hammelev får 20.000 kroner fra Petworld Hjælper

Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 har base i Hammelev, hvor et internat er samlingspunkt i byen. PR foto
Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 har netop fået tildelt en donation på 20.000 kroner for sit arbejde med at nedbringe antallet af herreløse katte gennem oplysning, neutralisering og formidling.

Hammelev: Armene kunne næsten ikke komme ned hos Lone Hansen, som er sekretær hos Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995, da hun fik besked om, at foreningen modtager 20.000 kroner fra Petworld Hjælper.

Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995, der har base i Hammelev ved Vojens, er en lille privat dyreværnsforening. Alt arbejde i foreningen udføres af frivillige ildsjæle, som gør en stor indsats for at hjælpe herreløse katte samt de mange katte på foreningens internat.

- Internatet er blevet et samlingspunkt her i byen, da alle kan kigge ind til kattenes legerum gennem et stort vindue. Hos os sidder kattene ikke bure, og hvis de endelig gør, er det i store bure med højt til loftet, forklarer Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce
Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 bliver lige nu oversvømmet af katte og killinger. PR foto

Stor killingesæson

Lige nu står foreningen midt i den største killingesæson i foreningens historie, og det kan mærkes. I dag huser internatet og foreningens plejefamilier mere end 100 katte samt killinger, og det er alt for mange.

Når Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 modtager katte, er de ofte i rigtig dårlig stand. Det er ressourcekrævende - både tidsmæssigt og økonomisk. Der er store udgifter til foder samt et utroligt slid på alt fra kradsetræer, kattesenge, tæpper, legetøj til kattebakker.

Petworld Hjælper er stiftet og drevet af Petworld med det formål at yde støtte til personer, foreninger eller organisationer, som hjælper kæledyr eller vilddyr i nød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce