Annonce
Haderslev

Kattevenner i Hammelev får 20.000 kroner fra Petworld Hjælper

Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 har base i Hammelev, hvor et internat er samlingspunkt i byen. PR foto
Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 har netop fået tildelt en donation på 20.000 kroner for sit arbejde med at nedbringe antallet af herreløse katte gennem oplysning, neutralisering og formidling.

Hammelev: Armene kunne næsten ikke komme ned hos Lone Hansen, som er sekretær hos Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995, da hun fik besked om, at foreningen modtager 20.000 kroner fra Petworld Hjælper.

Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995, der har base i Hammelev ved Vojens, er en lille privat dyreværnsforening. Alt arbejde i foreningen udføres af frivillige ildsjæle, som gør en stor indsats for at hjælpe herreløse katte samt de mange katte på foreningens internat.

- Internatet er blevet et samlingspunkt her i byen, da alle kan kigge ind til kattenes legerum gennem et stort vindue. Hos os sidder kattene ikke bure, og hvis de endelig gør, er det i store bure med højt til loftet, forklarer Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce
Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 bliver lige nu oversvømmet af katte og killinger. PR foto

Stor killingesæson

Lige nu står foreningen midt i den største killingesæson i foreningens historie, og det kan mærkes. I dag huser internatet og foreningens plejefamilier mere end 100 katte samt killinger, og det er alt for mange.

Når Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995 modtager katte, er de ofte i rigtig dårlig stand. Det er ressourcekrævende - både tidsmæssigt og økonomisk. Der er store udgifter til foder samt et utroligt slid på alt fra kradsetræer, kattesenge, tæpper, legetøj til kattebakker.

Petworld Hjælper er stiftet og drevet af Petworld med det formål at yde støtte til personer, foreninger eller organisationer, som hjælper kæledyr eller vilddyr i nød.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce