Annonce
EfB

Kauko: Jeg er blevet træt af at finde på undskyldninger

Joni Kauko, der her får et knus af Yuri Yakovenko, var tilbage i den rolle, der gjorde ham så vigtig i sidste sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Finsk målscorer erkender, at første halvleg mod Silkeborg var skidt, og han kalder sejren for gigantisk. Lars Olsen var ikke tilfreds med den første halve time og vil gerne have sit hold til at spille mere frigjort.
Annonce

Hvis EfB havde tabt – eller blot mistet point i Silkeborg – havde det nærmest været umuligt at komme uden om at snakke om de to-tre gange i anden halvleg, gæsterne følte sig snydt for straffespark. Nu blev de ikke andet end en randnotits i beretningen om sejren, og det passede målscorer Joni Kauko fint.

- Ved du hvad, jeg er så træt af at prøve at finde undskyldninger for, hvorfor vi har tabt, så jeg er glad for, at det ikke blev et tema. Nu gik kendelserne imod mig og mit hold, så selvfølgelig synes jeg, at der var straffe, Silkeborg-spillerne mener sikkert noget andet. Men jeg gider faktisk ikke snakke om det, sagde Joni Kauko, der kaldte sejren for ”massive” – det er engelsk og betyder noget i retning af gigantisk – i hvert fald meget vigtig.

- Vi kiggede mest bare fodbold i første halvleg, og det var ikke godt nok. I anden halvleg gik vi højere op, pressede bedre, og så kom vi i kontrol. Det var så vigtigt at vinde denne kamp, og det var også vigtigt at vinde på denne måde. Vi har haft svært ved at vende kampene til vores fordel, og så gør vi det, når det er allervigtigst, det er stærkt, mente Joni Kauko.

Annonce

Olsen tager ansvaret på sig

Træner Lars Olsen var heller ikke tilfreds med den første halve time, men han noterede sig dog, at Silkeborg kun havde én stor chance – den, hjemmeholdet scorede på.

- Men derfor var det ikke godt i den første halve time. Det blev bedre, da de scorede, da fik vi bedre fat, og da spillede vi, som jeg gerne vil have det. Vi var farlige, og vores angribere fungerede godt, sagde Lars Olsen, der havde lagt en forsigtig taktik til kampen, men som måske i virkeligheden gerne vil spille på en helt anden måde, hvis holdet magter det.

- Måske vi skal spille mere frigjort og ikke bare forsøge at dræbe kampene.

- Men det er vel svært at få et hold, der har tabt så meget som EfB, til at spille mere frigjort?

- Det er der noget om, for 75 procent af fodbold er selvtillid, og den kan vi jo ikke have meget af, når vi har tabt så meget. Men omvendt kan jeg som træner jo ikke bare losse det hele over på spillerne og sige, at det er for dårligt, at de ikke bare gør, som jeg gerne vil have. Det er min opgave at få dem til det, og jeg synes, vi er godt på vej, sagde Lars Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce