Annonce
EfB

Kauko: Jeg er blevet træt af at finde på undskyldninger

Joni Kauko, der her får et knus af Yuri Yakovenko, var tilbage i den rolle, der gjorde ham så vigtig i sidste sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Finsk målscorer erkender, at første halvleg mod Silkeborg var skidt, og han kalder sejren for gigantisk. Lars Olsen var ikke tilfreds med den første halve time og vil gerne have sit hold til at spille mere frigjort.

Hvis EfB havde tabt – eller blot mistet point i Silkeborg – havde det nærmest været umuligt at komme uden om at snakke om de to-tre gange i anden halvleg, gæsterne følte sig snydt for straffespark. Nu blev de ikke andet end en randnotits i beretningen om sejren, og det passede målscorer Joni Kauko fint.

- Ved du hvad, jeg er så træt af at prøve at finde undskyldninger for, hvorfor vi har tabt, så jeg er glad for, at det ikke blev et tema. Nu gik kendelserne imod mig og mit hold, så selvfølgelig synes jeg, at der var straffe, Silkeborg-spillerne mener sikkert noget andet. Men jeg gider faktisk ikke snakke om det, sagde Joni Kauko, der kaldte sejren for ”massive” – det er engelsk og betyder noget i retning af gigantisk – i hvert fald meget vigtig.

- Vi kiggede mest bare fodbold i første halvleg, og det var ikke godt nok. I anden halvleg gik vi højere op, pressede bedre, og så kom vi i kontrol. Det var så vigtigt at vinde denne kamp, og det var også vigtigt at vinde på denne måde. Vi har haft svært ved at vende kampene til vores fordel, og så gør vi det, når det er allervigtigst, det er stærkt, mente Joni Kauko.

Annonce

Olsen tager ansvaret på sig

Træner Lars Olsen var heller ikke tilfreds med den første halve time, men han noterede sig dog, at Silkeborg kun havde én stor chance – den, hjemmeholdet scorede på.

- Men derfor var det ikke godt i den første halve time. Det blev bedre, da de scorede, da fik vi bedre fat, og da spillede vi, som jeg gerne vil have det. Vi var farlige, og vores angribere fungerede godt, sagde Lars Olsen, der havde lagt en forsigtig taktik til kampen, men som måske i virkeligheden gerne vil spille på en helt anden måde, hvis holdet magter det.

- Måske vi skal spille mere frigjort og ikke bare forsøge at dræbe kampene.

- Men det er vel svært at få et hold, der har tabt så meget som EfB, til at spille mere frigjort?

- Det er der noget om, for 75 procent af fodbold er selvtillid, og den kan vi jo ikke have meget af, når vi har tabt så meget. Men omvendt kan jeg som træner jo ikke bare losse det hele over på spillerne og sige, at det er for dårligt, at de ikke bare gør, som jeg gerne vil have. Det er min opgave at få dem til det, og jeg synes, vi er godt på vej, sagde Lars Olsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce