Annonce
EfB

Kauko smed livlinen væk: - I sidste uge var jeg helten, det var jeg ikke i dag

Joni Kauko (nummer syv) brændte et straffespark med et kvarter tilbage af kampen. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Efter 77 minutter fik Joni Kauko en gylden mulighed for at bringe EfB tilbage i kampen mod SønderjyskE, men finnen brændte sparket fra pletten.

EfB: Selvom SønderjyskE var det dominerende hold, fik EfB's Joni Kauko en stor mulighed for at bringe sit hold ind i kampen igen.

Alexander Bah begik straffespark, og Joni Kauko, der i sidste uge scorede fra 11 meter-pletten mod Horsens, stillede sig til bolden. Men i denne uge gik den ikke. Kauko sparkede på overliggeren.

- Det er fodbold. Nogle gange vinder du, nogle gange ikke. Nogle gange scorer du, nogle gange ikke. I sidste uge var jeg helten, det var jeg ikke i dag, sagde han efter kampen om det brændte straffespark.

Den skuffede finne var ikke tilfreds med sin og holdets præstation.

- Det var en ret dårlig kamp fra os. Vi var der ikke. Vi vidste, hvordan de ville spille. Vi vidste, de ville spille på kontra. Men vi kunne ikke holde holdet stabilt. De havde mange situationer, hvor de slog kontra, sagde han.

Annonce

Smal trup

Midlertidig cheftræner Claus Nørgaard var enig med sin midtbanespiller i, at EfB ikke så godt ud mod SønderjyskE.

- Jeg synes ikke, vi rammer et godt niveau individuelt. Det var ikke en god præstation af os. Nogle ting er meget symptomatiske i kampen. Vi giver dem et mål, og vi kan ikke selv score på et straffespark. Så er det svært at vinde fodboldkampe, sagde han.

- Vores kvalitet på bolden gør det svært for os. Vi halter lidt efter, vi mangler den sidste meter og det sidste pres.

Rodolph Austin vikarierede på den centrale midtbane og forærede SønderjyskE et mål efter en times spil. Men Claus Nørgaard fortrød ikke, at han havde sendt Austin op på midten.

- Nej, det gjorde jeg ikke. Vi har en smal trup, og vi må bruge de ressourcer, som vi har. I og med at "Lungi" ikke kunne spille, var det naturligt, at Austin tog over.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce