Annonce
Kolding

KB-formand efter nej til støtte: Jeg er skuffet over nogle arbejderpartier

Carsten Grubach er både lettet og taknemmelig over udsigten til et kommunalt tilskud på 200.000 kroner - men han er også skuffet over, at S og SF ikke vil bakke mere op om Kolding Boldklub. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen.
KB-formand Carsten Grubach er skuffet over, at de traditionelle arbejderpartier i Kolding Byråd ikke bakker mere op om Kolding Boldklub. - Jeg forstår det ikke, siger han, efter at KB's ønske om 400.000 kroners støtte til afvikling af gæld er blevet afvist.

Kolding: Der er både glæde og skuffelse hos KB-formand Carsten Grubach, efter at et stort flertal i fritids- og idrætsudvalget har afvist et forslag fra Dansk Folkepartis Søren Rasmussen om at hjælpe KB helt fri af en tyngende gæld på 400.000 kroner.

Både Venstre, SF og Socialdemokratiet sagde tirsdag nej til at bevilge det fulde beløb. Nu tyder alt i stedet på, at KB må nøjes med 200.000 kroner, og at klubben selv må skaffe resten af det skyldige beløb til Gældsstyrelsen.

Carsten Grubach fastslår, at han er lettet over, at den kommunale støtte betyder, at KB kan afværge en truende konkurs.

- Jeg er også glad og taknemmelig for, at kommunen støtter os. Det viser, at politikerne tror på vores projekt. Men jeg er skuffet over, at nogle arbejderpartier ikke bakker mere op om KB, som er en arbejderklub, der laver et stort socialt arbejde i sydbyen, lyder det fra Carsten Grubach, der blev KB-formand sidste år med det erklærede formål at rydde op i KB's økonomiske morads.

Annonce
Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden.

Carsten Grubach, formand for Kolding Boldklub

Fortroligt

SF og S har efterlyst, at KB selv bidrager til en redningsplan for at få gælden på de 400.000 kroner ud af verden, hvad siger du til det?

- Jeg siger, at jeg er skuffet over, at det lige netop er dem, der gør det. Det kan jeg ikke forstå. KB bidrager til Kolding Kommune ved at gøre et stort socialt arbejde. Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden. Så hvis det står til mig, kommer vi ikke til at hæve kontingenterne.

Hvordan mener du så, at KB skal skaffe sig af med den sidste del af gælden?

- Jeg tror måske nok, vi kan skaffe noget sponsorstøtte, og måske kan vi også skaffe nogle penge via events, det kan jeg ikke sige endnu.

Hvordan var du bibragt den opfattelse, at Kolding Kommune ville komme med alle 400.000 kroner, sådan som du har givet udtryk for i KB's nyhedsbreve?

- Det er fortroligt, hvem der har talt med hvem. Men det var min opfattelse, at det nok kunne lade sig gøre. Det kunne det så ikke, konstaterer Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce