Annonce
Kolding

KB-formand efter nej til støtte: Jeg er skuffet over nogle arbejderpartier

Carsten Grubach er både lettet og taknemmelig over udsigten til et kommunalt tilskud på 200.000 kroner - men han er også skuffet over, at S og SF ikke vil bakke mere op om Kolding Boldklub. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen.
KB-formand Carsten Grubach er skuffet over, at de traditionelle arbejderpartier i Kolding Byråd ikke bakker mere op om Kolding Boldklub. - Jeg forstår det ikke, siger han, efter at KB's ønske om 400.000 kroners støtte til afvikling af gæld er blevet afvist.

Kolding: Der er både glæde og skuffelse hos KB-formand Carsten Grubach, efter at et stort flertal i fritids- og idrætsudvalget har afvist et forslag fra Dansk Folkepartis Søren Rasmussen om at hjælpe KB helt fri af en tyngende gæld på 400.000 kroner.

Både Venstre, SF og Socialdemokratiet sagde tirsdag nej til at bevilge det fulde beløb. Nu tyder alt i stedet på, at KB må nøjes med 200.000 kroner, og at klubben selv må skaffe resten af det skyldige beløb til Gældsstyrelsen.

Carsten Grubach fastslår, at han er lettet over, at den kommunale støtte betyder, at KB kan afværge en truende konkurs.

- Jeg er også glad og taknemmelig for, at kommunen støtter os. Det viser, at politikerne tror på vores projekt. Men jeg er skuffet over, at nogle arbejderpartier ikke bakker mere op om KB, som er en arbejderklub, der laver et stort socialt arbejde i sydbyen, lyder det fra Carsten Grubach, der blev KB-formand sidste år med det erklærede formål at rydde op i KB's økonomiske morads.

Annonce
Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden.

Carsten Grubach, formand for Kolding Boldklub

Fortroligt

SF og S har efterlyst, at KB selv bidrager til en redningsplan for at få gælden på de 400.000 kroner ud af verden, hvad siger du til det?

- Jeg siger, at jeg er skuffet over, at det lige netop er dem, der gør det. Det kan jeg ikke forstå. KB bidrager til Kolding Kommune ved at gøre et stort socialt arbejde. Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden. Så hvis det står til mig, kommer vi ikke til at hæve kontingenterne.

Hvordan mener du så, at KB skal skaffe sig af med den sidste del af gælden?

- Jeg tror måske nok, vi kan skaffe noget sponsorstøtte, og måske kan vi også skaffe nogle penge via events, det kan jeg ikke sige endnu.

Hvordan var du bibragt den opfattelse, at Kolding Kommune ville komme med alle 400.000 kroner, sådan som du har givet udtryk for i KB's nyhedsbreve?

- Det er fortroligt, hvem der har talt med hvem. Men det var min opfattelse, at det nok kunne lade sig gøre. Det kunne det så ikke, konstaterer Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce