Annonce
Kolding

KB-formand efter nej til støtte: Jeg er skuffet over nogle arbejderpartier

Carsten Grubach er både lettet og taknemmelig over udsigten til et kommunalt tilskud på 200.000 kroner - men han er også skuffet over, at S og SF ikke vil bakke mere op om Kolding Boldklub. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen.
KB-formand Carsten Grubach er skuffet over, at de traditionelle arbejderpartier i Kolding Byråd ikke bakker mere op om Kolding Boldklub. - Jeg forstår det ikke, siger han, efter at KB's ønske om 400.000 kroners støtte til afvikling af gæld er blevet afvist.

Kolding: Der er både glæde og skuffelse hos KB-formand Carsten Grubach, efter at et stort flertal i fritids- og idrætsudvalget har afvist et forslag fra Dansk Folkepartis Søren Rasmussen om at hjælpe KB helt fri af en tyngende gæld på 400.000 kroner.

Både Venstre, SF og Socialdemokratiet sagde tirsdag nej til at bevilge det fulde beløb. Nu tyder alt i stedet på, at KB må nøjes med 200.000 kroner, og at klubben selv må skaffe resten af det skyldige beløb til Gældsstyrelsen.

Carsten Grubach fastslår, at han er lettet over, at den kommunale støtte betyder, at KB kan afværge en truende konkurs.

- Jeg er også glad og taknemmelig for, at kommunen støtter os. Det viser, at politikerne tror på vores projekt. Men jeg er skuffet over, at nogle arbejderpartier ikke bakker mere op om KB, som er en arbejderklub, der laver et stort socialt arbejde i sydbyen, lyder det fra Carsten Grubach, der blev KB-formand sidste år med det erklærede formål at rydde op i KB's økonomiske morads.

Annonce
Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden.

Carsten Grubach, formand for Kolding Boldklub

Fortroligt

SF og S har efterlyst, at KB selv bidrager til en redningsplan for at få gælden på de 400.000 kroner ud af verden, hvad siger du til det?

- Jeg siger, at jeg er skuffet over, at det lige netop er dem, der gør det. Det kan jeg ikke forstå. KB bidrager til Kolding Kommune ved at gøre et stort socialt arbejde. Det er den forrige ledelse i KB, der har klokket i det, og medlemmerne skal ikke bøde for, hvad der er sket i fortiden. Så hvis det står til mig, kommer vi ikke til at hæve kontingenterne.

Hvordan mener du så, at KB skal skaffe sig af med den sidste del af gælden?

- Jeg tror måske nok, vi kan skaffe noget sponsorstøtte, og måske kan vi også skaffe nogle penge via events, det kan jeg ikke sige endnu.

Hvordan var du bibragt den opfattelse, at Kolding Kommune ville komme med alle 400.000 kroner, sådan som du har givet udtryk for i KB's nyhedsbreve?

- Det er fortroligt, hvem der har talt med hvem. Men det var min opfattelse, at det nok kunne lade sig gøre. Det kunne det så ikke, konstaterer Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Kvindelig cyklist blev kørt ned

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce