Annonce
Kolding

KB-formand gik for hurtigt ud med budskab om kommunal støtte

KB-formand Carsten Grubach gik ud med den gode nyhed om kommunal sponsorstøtte af hensyn til medlemmer og sponsorer, fortæller han. Arkivfoto: Søren Gylling
KB's formand Carsten Grubach siger, at han af hensyn til medlemmer og sponsorer gik ud med meldingen om kommunal støtte til sin konkurstruede klub, før støtten er bevilget.

Kolding: - Jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude.

Sådan siger KB-formand Carsten Grubach om sine meldinger i KB's nyhedsbreve forrige søndag og i søndags, hvor han glad beretter om, at konkurstruede KB har fået løfte om økonomisk støtte på 400.000 kroner. I første omgang skrev han, at støtten kom fra en anonym aktør, hvorefter han i søndags afslørede, at pengene kommer fra Kolding Kommune, selvom politikerne i de relevante udvalg slet ikke har taget stilling til sagen endnu.

Har du fået et løfte om, at KB nok skal få pengene?

- Det vil jeg ikke sige noget om. Men jeg vil gerne sige, at jeg har fuld respekt for den politiske proces, og jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude. Men jeg var nødt til det.

Hvorfor kunne du ikke vente med at melde ud, indtil sagen om støtten er afgjort af politikerne?

- Jeg var tvunget til det af hensyn til medlemmer, som var urolige for, om vi går konkurs, og til nogle sponsorer, som har sagt, at hvis det her ender godt, så vil de også støtte os i fremtiden. Og så har jeg så stor tiltro til de politikere, jeg har talt med, at jeg godt turde gøre det, siger Carsten Grubach, der bekræfter, at han har talt med Søren Rasmussen (DF) og borgmester Jørn Pedersen (V) om sagen.

Men et egentligt løfte, har du fået det?

- Igen. Jeg har stor respekt for den politiske proces, og hvis nogle politikere ikke synes om at give os 400.000 kroner, så har jeg også stor respekt for det. Men jeg er fuld af fortrøstning i forhold til dem, som jeg har talt med, siger Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce