Annonce
Kolding

KB-formand gik for hurtigt ud med budskab om kommunal støtte

KB-formand Carsten Grubach gik ud med den gode nyhed om kommunal sponsorstøtte af hensyn til medlemmer og sponsorer, fortæller han. Arkivfoto: Søren Gylling
KB's formand Carsten Grubach siger, at han af hensyn til medlemmer og sponsorer gik ud med meldingen om kommunal støtte til sin konkurstruede klub, før støtten er bevilget.

Kolding: - Jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude.

Sådan siger KB-formand Carsten Grubach om sine meldinger i KB's nyhedsbreve forrige søndag og i søndags, hvor han glad beretter om, at konkurstruede KB har fået løfte om økonomisk støtte på 400.000 kroner. I første omgang skrev han, at støtten kom fra en anonym aktør, hvorefter han i søndags afslørede, at pengene kommer fra Kolding Kommune, selvom politikerne i de relevante udvalg slet ikke har taget stilling til sagen endnu.

Har du fået et løfte om, at KB nok skal få pengene?

- Det vil jeg ikke sige noget om. Men jeg vil gerne sige, at jeg har fuld respekt for den politiske proces, og jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude. Men jeg var nødt til det.

Hvorfor kunne du ikke vente med at melde ud, indtil sagen om støtten er afgjort af politikerne?

- Jeg var tvunget til det af hensyn til medlemmer, som var urolige for, om vi går konkurs, og til nogle sponsorer, som har sagt, at hvis det her ender godt, så vil de også støtte os i fremtiden. Og så har jeg så stor tiltro til de politikere, jeg har talt med, at jeg godt turde gøre det, siger Carsten Grubach, der bekræfter, at han har talt med Søren Rasmussen (DF) og borgmester Jørn Pedersen (V) om sagen.

Men et egentligt løfte, har du fået det?

- Igen. Jeg har stor respekt for den politiske proces, og hvis nogle politikere ikke synes om at give os 400.000 kroner, så har jeg også stor respekt for det. Men jeg er fuld af fortrøstning i forhold til dem, som jeg har talt med, siger Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Vodkatyv måtte køres på skadestuen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce