Annonce
Kolding

KB-formand gik for hurtigt ud med budskab om kommunal støtte

KB-formand Carsten Grubach gik ud med den gode nyhed om kommunal sponsorstøtte af hensyn til medlemmer og sponsorer, fortæller han. Arkivfoto: Søren Gylling
KB's formand Carsten Grubach siger, at han af hensyn til medlemmer og sponsorer gik ud med meldingen om kommunal støtte til sin konkurstruede klub, før støtten er bevilget.

Kolding: - Jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude.

Sådan siger KB-formand Carsten Grubach om sine meldinger i KB's nyhedsbreve forrige søndag og i søndags, hvor han glad beretter om, at konkurstruede KB har fået løfte om økonomisk støtte på 400.000 kroner. I første omgang skrev han, at støtten kom fra en anonym aktør, hvorefter han i søndags afslørede, at pengene kommer fra Kolding Kommune, selvom politikerne i de relevante udvalg slet ikke har taget stilling til sagen endnu.

Har du fået et løfte om, at KB nok skal få pengene?

- Det vil jeg ikke sige noget om. Men jeg vil gerne sige, at jeg har fuld respekt for den politiske proces, og jeg vil gerne vedgå, at jeg er lidt hurtigt ude. Men jeg var nødt til det.

Hvorfor kunne du ikke vente med at melde ud, indtil sagen om støtten er afgjort af politikerne?

- Jeg var tvunget til det af hensyn til medlemmer, som var urolige for, om vi går konkurs, og til nogle sponsorer, som har sagt, at hvis det her ender godt, så vil de også støtte os i fremtiden. Og så har jeg så stor tiltro til de politikere, jeg har talt med, at jeg godt turde gøre det, siger Carsten Grubach, der bekræfter, at han har talt med Søren Rasmussen (DF) og borgmester Jørn Pedersen (V) om sagen.

Men et egentligt løfte, har du fået det?

- Igen. Jeg har stor respekt for den politiske proces, og hvis nogle politikere ikke synes om at give os 400.000 kroner, så har jeg også stor respekt for det. Men jeg er fuld af fortrøstning i forhold til dem, som jeg har talt med, siger Carsten Grubach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce