Annonce
Kolding

KB gjorde regning uden vært: Kun DF vil betale hele klubbens gæld

Medlemmerne af Kolding Boldklub troede lige, at Kolding Kommune ville bringe en stor gæld ud af verden for deres klub - men det sker efter alt at dømme ikke alligevel. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Flertallet af idrætspolitikerne har fejet DF's forslag om støtte på 400.000 kr. til KB af bordet. Nu er der udsigt til, at den økonomisk klemte klub får halvdelen og må skaffe resten selv.

Kolding: Kolding Boldklubs formand gjorde regning uden vært, da han i to nyhedsbreve forrige søndag og igen i søndags sendte glade budskaber ud til sine over 800 medlemmer om, at der nu var 400.000 kroner på vej til klubben, som dermed kunne komme fri af en gammel moms-gæld, der har truet KB med konkurs. I første nyhedsbrev hed det, at pengene var på vej fra en "ekstern aktør, som endnu ikke vil have sit navn frem" - og i anden omgang afslørede formand Carsten Grubach, at støtten ville komme fra Kolding Kommune.

Men så glat gik det ikke, da sagen tirsdag eftermiddag landede på bordet i fritids- og idrætsudvalget, hvor formand Søren Rasmussen (DF) havde sat et forslag om at støtte KB med de 400.000 kroner på dagsorden.

Det var der nemlig absolut ingen opbakning til blandt udvalgets øvrige medlemmer fra S og SF - og heller ikke fra Venstre, som har fire af udvalgets syv pladser.

- Nej, det gik ikke, som jeg havde ønsket. Jeg var den eneste, som syntes, at KB skulle have alle 400.000 kroner, så klubben kan komme fri af fortidens synder og koncentrere sig om at se fremad og udvikle sig, siger Søren Rasmussen.

I stedet fandt flertallet sammen om et kompromis fremført af Venstres Yrsa Mastrup. Hun foreslog, at KB får i alt 200.000 kroner fordelt over de næste tre år. De første 100.000 kroner falder i januar 2020, så KB kan betale den første af i alt fire rater på 100.000 kroner til Gældsstyrelsen. De næste to rater i 2021 og 2022 bidrager kommunen med yderligere hver 50.000 kroner til, mens KB selv må skaffe pengene til sidste rate i 2023.

- Så nu må KB selv ud at skaffe resten af pengene, eller også skal der skaffes et politisk flertal for en anden løsning på et senere tidspunkt. Jeg er meget ærgerlig over det, siger Søren Rasmussen.

Hvordan har KB's formand kunnet misforstå så grundigt, at der var 400.000 kroner på vej til klubben?

- Han har nok været glad for udsigten til, at det nok skulle lykkes, siger Søren Rasmussen, der ligesom borgmester Jørn Pedersen (V) har været i dialog med KB om gældsproblemerne.

Annonce

Sagen kort

  • SKAT opkrævede i efteråret 2014 et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år fratrak moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • Efter forhandlinger med Gældsstyrelsen har KB's nuværende bestyrelse, som blev valgt i 2018 for at rydde op i økonomien, fået en kreditordning.
  • Ordningen indebærer, at gælden kan afvikles i fire rater af 100.000 kroner i 2020, 2021, 2022 og 2023. Resten af gælden afskrives.
  • KB har søgt Kolding Kommune om støtte på 400.000 kr. til afvikling af gælden.

Handlingsplan

SF's Hans Holmer stemte som eneste udvalgsmedlem imod kompromisforslaget.

Hans Holmer vil kun hjælpe KB med de første 100.000 kroner, som skal afdrages til Gældstyrelsen i 2020.

- Så vil KB have halvandet år til at lægge en plan for at løse problemerne og selv skaffe de resterende 300.000 kroner. For mig er det totalt ligegyldigt hvilken klub, det her handler om. Men klubber har generelt med jævne mellemrum nogle udfordringer, som de må løse ved at skaffe nogle penge selv eventuelt ved at sætte kontingentet op. Her har KB ikke taget et eneste initiativ. Jeg savner en handlingsplan, siger Hans Holmer.

Kompromisforslaget sendes nu videre til økonomiudvalget, som træffer den endelige afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

58-årig havnede i grøften

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce