Annonce
Kolding

KB gjorde regning uden vært: Kun DF vil betale hele klubbens gæld

Medlemmerne af Kolding Boldklub troede lige, at Kolding Kommune ville bringe en stor gæld ud af verden for deres klub - men det sker efter alt at dømme ikke alligevel. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Flertallet af idrætspolitikerne har fejet DF's forslag om støtte på 400.000 kr. til KB af bordet. Nu er der udsigt til, at den økonomisk klemte klub får halvdelen og må skaffe resten selv.

Kolding: Kolding Boldklubs formand gjorde regning uden vært, da han i to nyhedsbreve forrige søndag og igen i søndags sendte glade budskaber ud til sine over 800 medlemmer om, at der nu var 400.000 kroner på vej til klubben, som dermed kunne komme fri af en gammel moms-gæld, der har truet KB med konkurs. I første nyhedsbrev hed det, at pengene var på vej fra en "ekstern aktør, som endnu ikke vil have sit navn frem" - og i anden omgang afslørede formand Carsten Grubach, at støtten ville komme fra Kolding Kommune.

Men så glat gik det ikke, da sagen tirsdag eftermiddag landede på bordet i fritids- og idrætsudvalget, hvor formand Søren Rasmussen (DF) havde sat et forslag om at støtte KB med de 400.000 kroner på dagsorden.

Det var der nemlig absolut ingen opbakning til blandt udvalgets øvrige medlemmer fra S og SF - og heller ikke fra Venstre, som har fire af udvalgets syv pladser.

- Nej, det gik ikke, som jeg havde ønsket. Jeg var den eneste, som syntes, at KB skulle have alle 400.000 kroner, så klubben kan komme fri af fortidens synder og koncentrere sig om at se fremad og udvikle sig, siger Søren Rasmussen.

I stedet fandt flertallet sammen om et kompromis fremført af Venstres Yrsa Mastrup. Hun foreslog, at KB får i alt 200.000 kroner fordelt over de næste tre år. De første 100.000 kroner falder i januar 2020, så KB kan betale den første af i alt fire rater på 100.000 kroner til Gældsstyrelsen. De næste to rater i 2021 og 2022 bidrager kommunen med yderligere hver 50.000 kroner til, mens KB selv må skaffe pengene til sidste rate i 2023.

- Så nu må KB selv ud at skaffe resten af pengene, eller også skal der skaffes et politisk flertal for en anden løsning på et senere tidspunkt. Jeg er meget ærgerlig over det, siger Søren Rasmussen.

Hvordan har KB's formand kunnet misforstå så grundigt, at der var 400.000 kroner på vej til klubben?

- Han har nok været glad for udsigten til, at det nok skulle lykkes, siger Søren Rasmussen, der ligesom borgmester Jørn Pedersen (V) har været i dialog med KB om gældsproblemerne.

Annonce

Sagen kort

  • SKAT opkrævede i efteråret 2014 et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år fratrak moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • Efter forhandlinger med Gældsstyrelsen har KB's nuværende bestyrelse, som blev valgt i 2018 for at rydde op i økonomien, fået en kreditordning.
  • Ordningen indebærer, at gælden kan afvikles i fire rater af 100.000 kroner i 2020, 2021, 2022 og 2023. Resten af gælden afskrives.
  • KB har søgt Kolding Kommune om støtte på 400.000 kr. til afvikling af gælden.

Handlingsplan

SF's Hans Holmer stemte som eneste udvalgsmedlem imod kompromisforslaget.

Hans Holmer vil kun hjælpe KB med de første 100.000 kroner, som skal afdrages til Gældstyrelsen i 2020.

- Så vil KB have halvandet år til at lægge en plan for at løse problemerne og selv skaffe de resterende 300.000 kroner. For mig er det totalt ligegyldigt hvilken klub, det her handler om. Men klubber har generelt med jævne mellemrum nogle udfordringer, som de må løse ved at skaffe nogle penge selv eventuelt ved at sætte kontingentet op. Her har KB ikke taget et eneste initiativ. Jeg savner en handlingsplan, siger Hans Holmer.

Kompromisforslaget sendes nu videre til økonomiudvalget, som træffer den endelige afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce