Annonce
Læserbrev

Kejserens nye klæder i sagen om Alslev Præstegård


Læserbrev: Det flertal i Varde Byråd, som stemte imod nedrivning af Alslev Præstegård, er glade. De har bevaret en kulturarv, for nogle ydermure bliver stående, mens alt andet fjernes.

Har ”kejseren” tøj på? Vi spørger bare.

Samvittighedsfuldt arbejde i forrige og nuværende menighedsråd er blevet sjoflet af kommunen, og da Anders Linde i JydskeVestkysten 31.10. mere end antyder, at menighedsrådene ikke har gjort arbejdet ordentligt, protesterer vi.

Menighedsrådet skal arbejde for kirke og menighed.

Vi spurgte os for og hørte om for mange fejlslagne skimmelsvamp renoveringer. Derfor nægter vi renovering.

Hvis politikere og tjenestemænd havde læst de indsendte rapporter, vidste de, at vi fulgte reglerne for indeklima i tjenesteboliger.

Hvis de havde læst kongelig bygningsinspektørs rapport, hvori han påviser, at præstegården ikke er bevaringsværdig, burde de have ændret beslutning.

Hvorfor blev præstegården - efter ansøgning om redrivning - opgraderet til en højere bevaringsværdi? Vi undrer os stadig.

Der er ingen ankemuligheder, og det blev dyrt.

Dyrt i menneskelige omkostninger for præstefamilien, som måtte tvangsflyttes.

Dyrt og besværligt, fordi alle møbler og alt løsøre fra præsteboligen og kontor skulle igennem en kemisk rensetunnel, inden flytningen.

Dyrt for menighedsrådsmedlemmerne, som fik et kæmpestort ekstra arbejde. Mange menighedsrådsmedlemmer gav op.

Det blev ikke dyrt for kommunen, men for Varde Provsti og kirkeskatteyderne.

Millioner af kroner, som kunne være brugt på kirkeligt arbejde i alle sognene, er spildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce