Annonce
Varde

Keld Jacobsen undrer sig over "pudsigt sammenfald" i sponsorsagen

Keld Jacobsen synes, det er pudsigt, at det lige er 75.000 kroner, som Varde IF søger i sponsorat. Arkivfoto: John Randeris

Varde IF får 75.000 kroner mindre end ansøgt i elitestøtte og har derefter søgt om 75.000 kroner i sponsorat. Keld Jacobsen (V) undrer sig over sammenfald, mens Lisbet Rosendahl (V) kalder det et tilfælde.

Varde: Varde IF havde søgt om 225.000 kroner fra eliteidrætspuljen, som Udvalget for Kultur og Fritid uddeler. Anbefalingen var, at Varde IF skulle have 150.000 kroner i 2017. Altså 75.000 kroner mindre end ansøgt. Og det var også det, som udvalget

Derfor er det "pudsigt", at økonomiudvalget får en ansøgning om et sponsorat på netop 75.000 kroner, mener Keld Jacobsen (V), der er medlem af økonomiudvalget.

Skal jeg forstå det på den måde, at du er bange for, at kultur og fritid prøver at få deres støtte fra eliteidrætspuljen omdirigeret til andre ting, og så sender de udgiften over til jer i økonomiudvalget?

- Ja, det kunne da godt se sådan ud. Kunne det ikke det?

Tror du, det er sådan?

- Det ved jeg ikke. Jeg konstaterer bare, at i den ansøgning til kultur- og fritidsudvalget er der søgt om 225.000 kroner, så vidt jeg husker, og der er blevet sat i udsigt, at hvis kultur- og fritidsudvalget skal bestemme, så bliver det sat ned til 150.000. Samtidig ligger der en ansøgning til økonomi- og erhvervsudvalget på 75.000. Synes du ikke, det er et pudsigt sammentræf?

Annonce

Eliteidrætspuljen

Udvalget for Kultur og Fritid uddelte følgende beløb fra eliteidrætspuljen mandag eftermiddag:Varde IF fik 150.000 kroner.

Varde Badminton Klub fik 75.000 kroner.

Outrup GUS's powertumblere fik 94.300 kroner.

Står ved beslutningen

Siden mødet i onsdags har borgmester Erik Buhl (V) sagt, at han gerne vil have et opklarende møde med Varde IF om konsekvenserne af økonomiudvalgets nej til et sponsorat, mens Søren Laulund (S) har skiftet holdning og nu argumenterer for et sponsorat.

Keld Jacobsen står ved sin beslutning om at sige nej til sponsoratet, men han synes, det er en god idé, at Erik Buhl (V) vil tage et opklarende møde for idrætsforeningen.

- Og jeg er med på at revidere, hvis der er nye oplysninger i det her, siger han.

Også økonomiudvalgsmedlem Julie Gottschalk (DF) har samme holdning: Indtil videre står hun ved sin beslutning, og der skal noget nyt til, hvis hun skal ændre den.

Formand: Fuldstændigt tilfældigt

Lisbet Rosendahl (V), formand for kultur og fritid, siger, at det er "fuldstændigt tilfældigt", at der er søgt om et sponsorat på 75.000 kroner, og det samtidig er differencen mellem det ansøgte og det tildelte beløb i elitestøtte.

- Jeg havde slet ikke tænkt den tanke, siger hun.

Hun siger, at politikerne i byrådet taler godt sammen, selvom de er uenige i sponsorsagen.

Men I har da i hvert fald nogle forskellige opfattelser. Det er da tydeligt?

- Ja, det har vi da, og det må vi få talt om, siger Lisbet Rosendahl.

Socialdemokrat kæmper for sponsorat

Lisbet Rosendahl har allerede i sidste uge slået fast, at hun håber, økonomiudvalget ændrer sin beslutning og giver Varde IF et sponsorat.

Samme holdning har en af de andre kulturpolitikere i Vardes byråd. Ingvard Ladefoged (S) håber også, at beslutningen bliver omgjort og er helt enig med Lisbet Rosendahl i, at sponsoratet og elitestøtten intet har med hinanden at gøre.

Ingvard Ladefoged er desuden involveret i fodbold i Næsbjerg, og han mener, at et Varde-hold i 3F Ligaen vil være positiv for alle klubber med pigespillere i området.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce