Annonce
Sydjylland

Kend din kandidat: Susanne Dyreborg vil kæmpe for uddannelser i provinsen

Susanne Dyreborg vil kæmpe for flere uddannelseser til området. Foto: Chresten Bergh
For Susanne Dyreborg fra Dansk Folkeparti er uddannelsesmuligheder i provinsen et nøgletema ved valget. Og det kan hærværk og sabotage af hendes hjem ikke lave om på.
Annonce

Valg: Der skal være flere uddannelser i provinsen. Det mener Dansk Folkepartis folketingskandidat Susanne Dyreborg fra Esbjerg, der mener, at adgangen til uddannelse et helt centralt emne i valgkampen. Hun har tidligere været ansat i administrationen på flere uddannelsesinstitutioner og har derfor beskæftiget sig inden for området i mange år.

- Det betyder utroligt meget for et samfund, at der er uddannelsesmuligheder. Hvis ikke det er muligt at holde på de unge i vores område, så har vi ikke det samme skatteudskrivningsgrundlag som de store studiebyer. Og så har vi ikke de samme penge til velfærd, siger hun.

For Susanne Dyreborg er det ikke kun skatteudskrivningsgrundlaget, der gør uddannelsestilbud vigtigt.

- I Danmark siger vi, at der er lige uddannelse for alle. Det synes jeg ikke, at der er i det øjeblik, at man skal rejse langt for at uddanne sig. For så skal man til at skaffe sig en studiebolig, og det er der måske nogle samfundslag, der ikke har mulighed for. Det skal være muligt at vokse op, blive boende, tage uddannelse, få børn og blive gammel, uanset hvor man gerne vil, lyder det fra folketingskandidaten.

Blå bog:

Født 26. april 1966 i Gammelby.

Privat bor hun i Esbjerg.

Hun gift og har et enkelt barn.

Susanne Dyreborg er uddannet økonom.

De sidste syv år har hun arbejdet som fuldmægtig for uddannelsesinstitutionen UC Syd, ligesom hun tidligere har arbejdet med intern revision hos Esbjerg Kommune.

Blev medlem af Dansk Folkeparti i 2015.

Blev ved kommunalvalget i 2017 valgt som 1. viceborgmester i Esbjerg.

I Esbjerg Kommune er hun blandt andet været medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Børn- og Familieudvalget.

Hun sidder også i bestyrelsen for Esbjerg Ungdomsskole og Kommunikationscenteret.

Susanne Dyreborg er opstillet for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds.

Annonce

Forebyggelse skal prioriteres

Ud over, at hun vil kæmpe for at få flere uddannelser til området, så vil hun også gå ind i kampen om udligningssystemet, der handler om, hvordan kommunerne fordeler penge imellem hinanden, så der er den samme service for borgerne uanset, hvor man bor i landet.

- For at kunne opretholde velfærdssystemet i udkantsdanmark, så er udligningssystemet noget, der skal kigges på. Det kan ikke være rigtigt, at man får bedre pleje og serviceniveau i Københavnsområdet. Derfor er et Danmark i balance noget, jeg virkelig vil arbejde for.

For Susanne Dyreborg er det en mærkesag, at der er en ordentlig service i den offentlige sektor, også selvom det koster penge.

- Vi taler altid om, at tid er penge, og det er rigtigt, men manglende tid koster bare endnu flere penge. Hvis vi ikke bruger tiden på vores børn og unge, som har det dårligt eller ældre, så kommer det til at koste endnu mere tid og penge. Hele den forebyggende indsats er meget vigtig, siger hun.

Annonce

Vil bevare plads i byråd

Ved kommunalvalget i 2017 blev Susanne Dyreborg Esbjergs 1. viceborgmester. Nu stiller hun to år senere op til folketingsvalget for Dansk Folkeparti, og hvis hun skulle blive valgt, vil hun gøre brug af sine erfaringer fra kommunalpolitik.

- Jeg har som 1. viceborgmester oplevet, at mange af de ting, der bliver gennemført i kommunerne kommer fra Christiansborg. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt af partiet, om jeg ville stille op, siger hun.

Susanne Dyreborg håber, at hun vil være i stand til at varetage et dobbeltmandat, som både viceborgmester og folketingsmedlem, hvis hun skulle gå hen og blive valgt.

- Det kommer selvfølgelig an på arbejdsbyrden, men jeg synes, at min alder er god. Jeg har ikke små børn hjemme, så der er god tid til at arbejde, lyder det fra kandidaten.

Annonce

Udsat for politisk hærværk

Susanne Dyreborg har haft en hård start på sine bestræbelser på en karriere i landspolitik. I april tog Susanne Dyreborg og hendes mand i sommerhus. Da de kom tilbage fra ferien, var deres hus raseret af ukendte gerningsmænd. På gulvet lå to dyneveste med Dansk Folkepartis logo på. Ovenpå vestene lå glasskår fra en knust vase, der var smidt ned på dem. Papirer fra hendes politiske arbejde i Esbjerg byråd lå også smidt ud over hele hjemmet sammen med adskillige DF-kuglepinde og valgplakater. Et par dage senere blev nogle af hendes valgplakater også ødelagt.

- Politiet sagde hold da op, det ligner hærværk, det her. Og det finder jeg mig simpelthen ikke i. Jeg synes, det er så frækt, at fordi man er uenig med mig, så er der nogle, der prøver at sabotere min valgkamp. Det giver mig bare endnu større lyst til at stille op. Men det er selvfølgelig helt vildt ubehageligt, at der er nogle, som har haft god tid til at gå rundt og rode alt igennem og smadre vores hjem, lyder det fra Susanne Dyreborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce