x
Annonce
Sydjylland

Kend din kandidat: Troels Ravn vil binde Syd- og Sønderjylland sammen med Christiansborg

Troels Ravn er 57 år og har været mange år på arbejdsmarkedet som skolelærer og skoleleder. Foto: André Thorup
Kun når der er en stor Champions League-semifinale, sidder Troels Ravn i sofaen. Ellers er han altid på farten og til stede for sit lokalområde, så borgerne altid har en direkte forbindelse til Christiansborg.

Valg: Politik i øjenhøjde. Det er folketingsmedlem Troels Ravns (S) slogan, og det forsøger han efter bedste evne at efterleve. Han er altid kun et telefonopkald eller en mail væk fra de borgere, som han repræsenterer i Syd- og Sønderjylland.

Derfor håber han på at få en ny periode i Folketinget, hvor han i den seneste periode har været formand for Social-, Børne- og Indenrigsudvalget. Her vil vælgerne kunne regne med, at han fortsat vil kæmpe Syd- og Sønderjyllands sag på Christiansborg. En af mærkesagerne er at få afskaffet omprioriteringsbidraget og få stoppet besparelserne på uddannelserne.

- Omprioriteringsbidrag gør ondt på os. Vi har mange uddannelsesinstitutioner i tyndt befolkede områder, hvor der ikke altid er så stort et elevgrundlag, hvilket gør dem sårbare. Det er en katastrofe i forhold til et Danmark i balance, hvis vi ikke har uddannelsesinstitutioner udenfor de helt store byer, hvor der er allermest brug for dem, siger Troels Ravn.

For socialdemokraten, der er tidligere skolelærer og skoleleder, har velfærdsområdet også en særlig høj prioritet.

- For mig er velfærd et godt børneliv. Vi skal have børnehaver og skoler med dygtige lærere og pædagoger. Vi skal samtidig have en god ældrepleje, hvor vi skal have en ny retning. Der skal prioriteres anderledes, siger han.

Annonce

Troels Ravn

  • Født 2. august 1961 (57 år) i Bryrup.
  • Flyttede med familien til Brørup i Vejen Kommune som 11-årig og har boet i kommunen lige siden.
  • Er gift med Gitte Heise Ravn. De har sammen tre børn: Nikolaj på 19 år, Astrid på 25 år og Anne Camilla på 30 år og et enkelt barnebarn.
  • Læreruddannet fra Ribe Statsseminarium.
  • Lærer i Vejen Kommune frem til 1998, og derefter viceskoleinspektør og skoleinspektør på Lindknud Skole og Gesten Skole frem til 2011.
  • Byrådsmedlem i Vejen Kommune fra 2002-2005 og 2010-2011. Har haft tre perioder som folketingsmedlem fra 2005-2007, 2011-2015 og 2016-nu.
  • Har gennem sine perioder haft forskellige ordførerposter, men har ingen lige nu og er i stedet formand for Social-, Børne- og Indenrigsudvalget.

Optaget af lokalområdet

Generelt er Troels Ravn meget optaget af at bevare forbindelsen til sin valgkreds. Han har været medlem af en idrætsforening, siden han var fem år gammel, og han sidder ligeledes stadig i bestyrelsen for Sønderskov Museum og i repræsentantskabet for Askov Højskole.

- For mig er det vigtigt, at der er plads til alle omkring et bord. Det har været med til at forme mig som politiker. Jeg er overbevist om, at alle har gode evner til glæde for fællesskabet og samfundet, og jeg er meget optaget af værdier som ordentlighed og retfærdighed, siger Troels Ravn.

Han har kæmpet borgernes sag i Syd- og Sønderjylland, hvad enten det har handlet om ambulancedækningen i området, jordforureningen i Grindsted eller sikkerheden ved jernbaneoverskæringer.

- Jeg har været med som bisidder på jobcentre i et par tilfælde, hvor jeg får vigtig viden og erfaring, men jeg også forsøger at være der som medmenneske for borgerne. Vi har et rigtig godt samfund – det er vigtigt for mig at sige - men der er også nogle ting, der er ved at tippe i en forkert retning, og nogle mennesker, der bliver klemt i systemet, siger Troels Ravn.

Klimakamp

Når Troels Ravn tager rundt til borgermøder og besøg i Syd- og Sønderjylland, har han også bemærket, at der er et emne, som fylder mere end andre hos borgere: Klima. Et emne, der også er vigtigt for folketingspolitikeren.

Han og Socialdemokratiet foreslår blandt andet, at man laver EU til en klimaunion. Dengang EU blev grundlagt, var det nemlig som en kul- og stålunion, men nu er tiden til et skifte, hvor Troels Ravn foreslår, at man laver bindende krav om grøn omstilling og en bindende klimalov med krav om øget brug af grøn energi for alle medlemslande.

- Vi bliver nødt til at tage alvorligt, at vi kun har én jordklode. Vi har den til låns. Vi skal handle nationalt og være en grøn stormagt. Det skal gå meget hurtigere med omstillingen og udfasningen af benzin- og dieselbiler, siger han.

Den politiske karriere tager meget tid, men alligevel får Troels Ravn stadig tid til at spille lidt oldboysfodbold og dømme fodboldkampe af og til. Generelt sidder han ikke meget stille, og det kræver en forstående hustru.

- Jeg duer ikke til at sidde i sofaen. Det siger min kone også til mig sommetider. Så skal det være en Champions League-semifinale mellem Barcelona og Liverpool, ellers ser jeg det ikke. Når jeg virkelig har haft en hård dag, så vil jeg hellere dømme en fodboldkamp eller spille tennis. Det er mit frikvarter, og der får jeg ny energi, siger 57-årige Troels Ravn.

Troels Ravns tre mærkesager

  • Drop besparelser på uddannelser: Omprioriteringsbidraget og andre besparelser skal væk. Uddannelsesinstitutionerne er vigtige i mindre byer, og der er efterhånden skåret helt ind til benet.
  • Kernevelfærd: Der skal være en god ældrepleje, og der skal være et godt børneliv med dygtige lærere og pædagoger.
  • Klima og miljø: EU skal laves om til en klimaunion med bindende krav om grøn omstilling og en bindende klimalov med krav om øget brug af grøn energi. Generelt skal den grønne omstilling gå langt hurtigere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce