Annonce
Sydjylland

Kend din kandidat: Troels Ravn vil binde Syd- og Sønderjylland sammen med Christiansborg

Troels Ravn er 57 år og har været mange år på arbejdsmarkedet som skolelærer og skoleleder. Foto: André Thorup
Kun når der er en stor Champions League-semifinale, sidder Troels Ravn i sofaen. Ellers er han altid på farten og til stede for sit lokalområde, så borgerne altid har en direkte forbindelse til Christiansborg.

Valg: Politik i øjenhøjde. Det er folketingsmedlem Troels Ravns (S) slogan, og det forsøger han efter bedste evne at efterleve. Han er altid kun et telefonopkald eller en mail væk fra de borgere, som han repræsenterer i Syd- og Sønderjylland.

Derfor håber han på at få en ny periode i Folketinget, hvor han i den seneste periode har været formand for Social-, Børne- og Indenrigsudvalget. Her vil vælgerne kunne regne med, at han fortsat vil kæmpe Syd- og Sønderjyllands sag på Christiansborg. En af mærkesagerne er at få afskaffet omprioriteringsbidraget og få stoppet besparelserne på uddannelserne.

- Omprioriteringsbidrag gør ondt på os. Vi har mange uddannelsesinstitutioner i tyndt befolkede områder, hvor der ikke altid er så stort et elevgrundlag, hvilket gør dem sårbare. Det er en katastrofe i forhold til et Danmark i balance, hvis vi ikke har uddannelsesinstitutioner udenfor de helt store byer, hvor der er allermest brug for dem, siger Troels Ravn.

For socialdemokraten, der er tidligere skolelærer og skoleleder, har velfærdsområdet også en særlig høj prioritet.

- For mig er velfærd et godt børneliv. Vi skal have børnehaver og skoler med dygtige lærere og pædagoger. Vi skal samtidig have en god ældrepleje, hvor vi skal have en ny retning. Der skal prioriteres anderledes, siger han.

Annonce

Troels Ravn

  • Født 2. august 1961 (57 år) i Bryrup.
  • Flyttede med familien til Brørup i Vejen Kommune som 11-årig og har boet i kommunen lige siden.
  • Er gift med Gitte Heise Ravn. De har sammen tre børn: Nikolaj på 19 år, Astrid på 25 år og Anne Camilla på 30 år og et enkelt barnebarn.
  • Læreruddannet fra Ribe Statsseminarium.
  • Lærer i Vejen Kommune frem til 1998, og derefter viceskoleinspektør og skoleinspektør på Lindknud Skole og Gesten Skole frem til 2011.
  • Byrådsmedlem i Vejen Kommune fra 2002-2005 og 2010-2011. Har haft tre perioder som folketingsmedlem fra 2005-2007, 2011-2015 og 2016-nu.
  • Har gennem sine perioder haft forskellige ordførerposter, men har ingen lige nu og er i stedet formand for Social-, Børne- og Indenrigsudvalget.

Optaget af lokalområdet

Generelt er Troels Ravn meget optaget af at bevare forbindelsen til sin valgkreds. Han har været medlem af en idrætsforening, siden han var fem år gammel, og han sidder ligeledes stadig i bestyrelsen for Sønderskov Museum og i repræsentantskabet for Askov Højskole.

- For mig er det vigtigt, at der er plads til alle omkring et bord. Det har været med til at forme mig som politiker. Jeg er overbevist om, at alle har gode evner til glæde for fællesskabet og samfundet, og jeg er meget optaget af værdier som ordentlighed og retfærdighed, siger Troels Ravn.

Han har kæmpet borgernes sag i Syd- og Sønderjylland, hvad enten det har handlet om ambulancedækningen i området, jordforureningen i Grindsted eller sikkerheden ved jernbaneoverskæringer.

- Jeg har været med som bisidder på jobcentre i et par tilfælde, hvor jeg får vigtig viden og erfaring, men jeg også forsøger at være der som medmenneske for borgerne. Vi har et rigtig godt samfund – det er vigtigt for mig at sige - men der er også nogle ting, der er ved at tippe i en forkert retning, og nogle mennesker, der bliver klemt i systemet, siger Troels Ravn.

Klimakamp

Når Troels Ravn tager rundt til borgermøder og besøg i Syd- og Sønderjylland, har han også bemærket, at der er et emne, som fylder mere end andre hos borgere: Klima. Et emne, der også er vigtigt for folketingspolitikeren.

Han og Socialdemokratiet foreslår blandt andet, at man laver EU til en klimaunion. Dengang EU blev grundlagt, var det nemlig som en kul- og stålunion, men nu er tiden til et skifte, hvor Troels Ravn foreslår, at man laver bindende krav om grøn omstilling og en bindende klimalov med krav om øget brug af grøn energi for alle medlemslande.

- Vi bliver nødt til at tage alvorligt, at vi kun har én jordklode. Vi har den til låns. Vi skal handle nationalt og være en grøn stormagt. Det skal gå meget hurtigere med omstillingen og udfasningen af benzin- og dieselbiler, siger han.

Den politiske karriere tager meget tid, men alligevel får Troels Ravn stadig tid til at spille lidt oldboysfodbold og dømme fodboldkampe af og til. Generelt sidder han ikke meget stille, og det kræver en forstående hustru.

- Jeg duer ikke til at sidde i sofaen. Det siger min kone også til mig sommetider. Så skal det være en Champions League-semifinale mellem Barcelona og Liverpool, ellers ser jeg det ikke. Når jeg virkelig har haft en hård dag, så vil jeg hellere dømme en fodboldkamp eller spille tennis. Det er mit frikvarter, og der får jeg ny energi, siger 57-årige Troels Ravn.

Troels Ravns tre mærkesager

  • Drop besparelser på uddannelser: Omprioriteringsbidraget og andre besparelser skal væk. Uddannelsesinstitutionerne er vigtige i mindre byer, og der er efterhånden skåret helt ind til benet.
  • Kernevelfærd: Der skal være en god ældrepleje, og der skal være et godt børneliv med dygtige lærere og pædagoger.
  • Klima og miljø: EU skal laves om til en klimaunion med bindende krav om grøn omstilling og en bindende klimalov med krav om øget brug af grøn energi. Generelt skal den grønne omstilling gå langt hurtigere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce