Annonce
Tønder

Kend din nye nabo: Kommunen inviterer til brunch for tilflyttere

Tønder Kommunens bosætningskonsulent, Marianne Okholm, håber, at mange tilflyttere vil benytte det nye tilbud om at komme til tilflytter-brunch.Pressefoto
Den 2. februar inviterer Tønder Kommune tilflyttere til en brunch. Her vil der være forskellige oplæg og god mulighed for at lære nye mennesker at kende.

Tønder: Start din søndag med rundstykker, æg og bacon, tilsæt en portion hyggelig snak og slut af med et godt netværk.

Det er i store træk, hvad Landdistrikts- og bosætningsudvalget - i samarbejde med kommunens tilflytterservice - nu inviterer til søndag den 2. februar klokken 10 i Klosterhallerne.

På listen med inviterede står tilflyttere, der er flyttet til kommunen indenfor det seneste år. Der er sendt invitationer ud, men skulle man ikke fået nogen, så er man selvfølgelig stadig velkommen, understreger arrangørerne.

Annonce

Program for dagen

Klokken 10: Velkomst ved borgmester Henrik Frandsen og formand for Landdistrikts- og Bosætningsudvalget, Leif Høeg Jensen.
Klokken 10.15: Oplæg om nysgerrighed ved Tommy Krabbe.
Klokken 10.30: Oplæg om Bevæg Dig For Livet ved Esben Thøstesen.
Klokken 11.45: Der serveres brunch, og der er mulighed for spørgsmål og netværk rundt om bordet.
Tak for i dag ved bosætningskonsulent Marianne Okholm, Landdistriktsskoordinator Karin L. Kjærgaard og fagchef Thomas Dam.

Tilmelding skal ske på mail: mako7@toender.dk. Skriv navne på deltagere, antal børn og deres alder.

Tag familien med

Det er et stort spring, når man vælger at flytte sig selv og måske sin familie til en ny landsdel og kommune - en beslutning, hele familien er involveret i.

Tilflytterbrunch er derfor målrettet hele familien. Der er arrangeret børnepasning, så deltagerne har mulighed for i ro og mag at snuse og stille spørgsmål til mulighederne for det gode liv i netop deres lokalområde. Ved arrangementet bliver deltagerne placeret ved borde sammen med en fra lokalrådet/borgerforeningen i netop deres lokalområde. Det gør, at man kan blive klogere på de tilbud og muligheder, der findes i området. Og man kommer også til at sidde ved andre, der er tilflyttere til samme område som en selv.

Og netop den del er noget af de vigtigste, hvis man spørger Tønder Kommunes bosætningskonsulent, Marianne Okholm.

- Jeg sørger for, at deltagerne kommer til at sidde sammen med nogen, der hører til samme område, og der vil også ved bordet være en repræsentant fra borgerforeningen. På den måde kan man få svar på mange af de spørgsmål, man har omkring det område, man er flyttet til, og samtidig kan man lære nye mennesker at kende. Mennesker, der står i samme situation som én selv, forklarer Marianne Okholm.

Hun er spændt på, hvordan arrangementet kommer til at forløbe.

- Det er første gang, vi arrangerer sådan en dag. Jeg er meget spændt på det og glæder mig meget, og jeg håber, at det bliver godt modtaget.

Vær nysgerrig

Udover muligheden for at lære mere om lokalområdet og netværke, så byder brunchen også på oplæg fra forskellige mennesker. Blandt andet kan deltagerne glæde sig til et foredrag om nysgerrighed.

- Netop det at være nysgerrig er vigtigt, når man flytter til et nyt sted. Nysgerrig på det nye område, nysgerrig på de mennesker, man møder, og at man i det hele taget er åben for nye indtryk og muligheder, forklarer Marianne Okholm.

Samtidig vil der ved brunchen også være mulighed for at møde Tønder Kommunes sundhedsafdeling, Esben Thøstesen fra Bevæg Dig For Livet, Frivilligcenter Tønder med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

55 til 80 ejendomme risikerer at skulle lade livet ved ny Hærvejsmotorvej

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce