Annonce
Tønder

Kend din nye nabo: Kommunen inviterer til brunch for tilflyttere

Tønder Kommunens bosætningskonsulent, Marianne Okholm, håber, at mange tilflyttere vil benytte det nye tilbud om at komme til tilflytter-brunch.Pressefoto
Den 2. februar inviterer Tønder Kommune tilflyttere til en brunch. Her vil der være forskellige oplæg og god mulighed for at lære nye mennesker at kende.
Annonce

Tønder: Start din søndag med rundstykker, æg og bacon, tilsæt en portion hyggelig snak og slut af med et godt netværk.

Det er i store træk, hvad Landdistrikts- og bosætningsudvalget - i samarbejde med kommunens tilflytterservice - nu inviterer til søndag den 2. februar klokken 10 i Klosterhallerne.

På listen med inviterede står tilflyttere, der er flyttet til kommunen indenfor det seneste år. Der er sendt invitationer ud, men skulle man ikke fået nogen, så er man selvfølgelig stadig velkommen, understreger arrangørerne.

Program for dagen

Klokken 10: Velkomst ved borgmester Henrik Frandsen og formand for Landdistrikts- og Bosætningsudvalget, Leif Høeg Jensen.
Klokken 10.15: Oplæg om nysgerrighed ved Tommy Krabbe.
Klokken 10.30: Oplæg om Bevæg Dig For Livet ved Esben Thøstesen.
Klokken 11.45: Der serveres brunch, og der er mulighed for spørgsmål og netværk rundt om bordet.
Tak for i dag ved bosætningskonsulent Marianne Okholm, Landdistriktsskoordinator Karin L. Kjærgaard og fagchef Thomas Dam.

Tilmelding skal ske på mail: mako7@toender.dk. Skriv navne på deltagere, antal børn og deres alder.

Annonce

Tag familien med

Det er et stort spring, når man vælger at flytte sig selv og måske sin familie til en ny landsdel og kommune - en beslutning, hele familien er involveret i.

Tilflytterbrunch er derfor målrettet hele familien. Der er arrangeret børnepasning, så deltagerne har mulighed for i ro og mag at snuse og stille spørgsmål til mulighederne for det gode liv i netop deres lokalområde. Ved arrangementet bliver deltagerne placeret ved borde sammen med en fra lokalrådet/borgerforeningen i netop deres lokalområde. Det gør, at man kan blive klogere på de tilbud og muligheder, der findes i området. Og man kommer også til at sidde ved andre, der er tilflyttere til samme område som en selv.

Og netop den del er noget af de vigtigste, hvis man spørger Tønder Kommunes bosætningskonsulent, Marianne Okholm.

- Jeg sørger for, at deltagerne kommer til at sidde sammen med nogen, der hører til samme område, og der vil også ved bordet være en repræsentant fra borgerforeningen. På den måde kan man få svar på mange af de spørgsmål, man har omkring det område, man er flyttet til, og samtidig kan man lære nye mennesker at kende. Mennesker, der står i samme situation som én selv, forklarer Marianne Okholm.

Hun er spændt på, hvordan arrangementet kommer til at forløbe.

- Det er første gang, vi arrangerer sådan en dag. Jeg er meget spændt på det og glæder mig meget, og jeg håber, at det bliver godt modtaget.

Annonce

Vær nysgerrig

Udover muligheden for at lære mere om lokalområdet og netværke, så byder brunchen også på oplæg fra forskellige mennesker. Blandt andet kan deltagerne glæde sig til et foredrag om nysgerrighed.

- Netop det at være nysgerrig er vigtigt, når man flytter til et nyt sted. Nysgerrig på det nye område, nysgerrig på de mennesker, man møder, og at man i det hele taget er åben for nye indtryk og muligheder, forklarer Marianne Okholm.

Samtidig vil der ved brunchen også være mulighed for at møde Tønder Kommunes sundhedsafdeling, Esben Thøstesen fra Bevæg Dig For Livet, Frivilligcenter Tønder med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce