Annonce
Esbjerg

Portrætter: Kend dine lokale folketingskandidater i Esbjerg og Fanø

Genrefoto
JydskeVestkysten Esbjerg har gennem de seneste uger portrætteret en række lokale folketingskandidater. Vi har sørget for, at I kan lære dem bedre at kende som mennesker, og så har de hver især fortalt om tre politiske mærkesager. Find de forskellige portrætter i listen herunder.

Brødtekst

Annonce

Henny Fiskbæk (S), Esbjerg Omegnskreds

Foto: Ole Maass

63-årige Henny Fiskbæk fra Jernved stiller for første gang op som folketingskandidat for Socialdemokratiet. De seneste syv år har hun været formand for de 9000 medlemmer af HK Privat i Sydjylland, og hun bygger i høj grad sine politiske visioner på de input, hun får fra sine medlemmer - og det handler blandt andet om social retfærdighed, løndumping og arbejdsforhold, som er under pres. Læs hele portrættet af Henny Fiskbæk her: Fra smørrebrødsjomfru til folketingskandidat.

Annette Tandrup Beier Andersen (DF), Esbjerg Omegnskreds

Foto: Martin Ravn

Anette Tandrup Beier Andersen stiller for første gang op til folketingsvalget, og det var oplevelser på jobcentret, der fik hende til at tage beslutningen om at blive kandidat. Læs hele portrættet af Annette Tanderup Beier Andersen her: Annette vil være beskæftigelsesminister.

Tom Eriksen (V), Esbjerg Omegnskreds

Foto: Kåre Welinder

Med 40 års praktisk erfaring som revisor og skatterådgiver ønsker Venstres Tom Eriksen at være med til at forenkle den danske skattelovgivning. Den førstegangsopstillede venstremand greb chancen for at stille op til Folketinget, da Carl Holst trak sig tilbage. Læs hele portrættet af Tom Eriksen her: Firmaets mand: Tom Eriksen vil i Folketinget.

Sarah Nørris (EL), Esbjerg Omegnskreds

Foto: André Thorup

Sarah Nørris stiller op som folketingskandidat for Enhedslisten, men hendes vigtigste fokus er at hjælpe hele partiet frem. Til daglig arbejder hun på Fiskeri- og Søfarstmuseet, hvor hun laver alt fra at sælge billetter i informationen, blende ketchup i caféen og redde småfisk fra krabbernes klør. Læs hele portrættet af Sarah Nørris her: Museets alt-mulig-kvinde kæmper for sit røde parti.

Mikkel Amitzbøll (SF), Esbjerg Omegnskreds

Foto: Ole Maass

39-årige Mikkel Ammitzbøll stiller for første gang op til Folketinget. SF'eren, som bor i Ribe og arbejder som folkeskolelærer i Vejen har i valgkampen i høj grad fokus på emner om børn, velfærd, mangfoldighed og klimaet. Læs hele portrættet af Mikkel Amitzbøll her: Alle børn skal have en chance.

Gitte Reimer (R), Esbjerg Omegnskreds

Foto: Ludvig Dittmann

Når Gitte Reimer fra De Radikale for første gang op til folketingsvalget, sker det med en baggrund i mere end 30 år som sygeplejerske og sygefaglig leder. Det er blandt andet hendes mange erfaringer fra sundhedsområdet, hun vil tage med ind i en valgkamp, der gerne må sende hende til Christiansborg for at være med til at sikre, at Danmark ikke udvikler sig negativt som demokrati. Læs hele portrættet af Gitte Reimer her: Gitte har 30 års erfaring som sygeplejerske - den vil hun tage med ind i folketinget.

Karin Rohr Genz (Alt), Esbjerg Bykreds

Foto: Søren Gylling

Alternativets Karin Rohr Genz håber, at hun kan veksle sin stilling som lærer ved Bakkeskolens modtageklasse til et sæde i det danske eller europæiske parlament. Læs hele portrættet af Karin Rohr Genz her: Karin går all in på alt: Vil skifte skoleklassen ud med parlamentet.

Anders Kronborg (S), Esbjerg Bykreds

Foto: John Randeris

Anders Kronborg har boet i Esbjerg hele sit liv, og han har ingen planer om at flytte. Han mener, at Vestjylland har brug for en socialdemokratisk stemme i Folketinget, og han håber, at det kan blive ham. Læs hele portrættet af Anders Kronborg her: Anders Kronborg vil tage Esbjerg tættere på beslutningerne.

Ulla Tørnæs (V), Esbjerg Bykreds

Foto: Martin Ravn

Venstres lokale spidskandidat er et velkendt ansigt i byen og på Borgen. Når esbjergenserne går til stemmeurnerne på grundlovsdag, håber Ulla Tørnæs at blive valgt for syvende gang. Læs hele portrættet af Ulla Tørnæs her: Den pæne Venstre-pige går efter den runde mere.

Henning Hyllested (EL), Esbjerg Bykreds

Foto: Vibeke Volder

Den tidligere havnearbejder Henning Hyllested (EL) har flere gange i løbet af sine år i Folketinget drømt sig tilbage til havnen i Esbjerg. Han føler dog endnu ikke, at han har færdiggjort sit politiske arbejde. Klima, social dumping og værdig tilbagetrækning ligger ham stærkt på sinde. Læs hele portrættet af Henning Hyllested her: Henning Hyllested vil kæmpe for et bedre klima.

Frederik Bloch Münster (K), Sydjyllands Storkreds

Arkivfoto

Frederik Bloch Münster er med sine 24 år den yngste kandidat på De Konservatives liste i Sydjyllands Storkreds, og det er med et program, hvor fokus rettes mod partiets velkendte dyder. Læs hele portrættet af Frederik Bloch Münster her: Ung konservativ med klassiske holdninger.

Susanne Dyreborg (DF), Esbjerg Bykreds

Foto: Chresten Bergh

Dansk Folkepartis Esbjerg & Fanø-kandidat til Folketingsvalget er den 53-årige udbudskonsulent ved UC Syd, Susanne Dyreborg. Læs hele portrættet af Susanne Dyreborg her: Legepladsen i Østerbyen formede Susanne Dyreborg.

Henrik Dahl (LA), Esbjerg Bykreds

Henrik Dahl har altid interesseret sig for politik, selv om han først for fem år siden for alvor gik ind politik med efterfølgende valg til Folketinget. Han gjorde det blandt andet, fordi han synes det er for nemt at være klog og vide det hele uden at tage ansvar. LA-politikeren fra Ribe tager gerne et aktivt ansvar i Folketinget i yderligere en valgperiode. Læs hele portrættet af Henrik Dahl her: For nemt ikke at tage et ansvar.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce