Annonce
Tarm

Opdateret: Kender du Rikke? Mor efterlyser finderen af sin søns pung

Grete efterlyser finderen af sin søns pung. Hun ved, at finderen hedder Rikke. Foto: Eva Seider/NF/Ritzau Scanpix

Tarm: "Venlig hilsen Rikke". Det er det eneste, Grethe ved om kvinden, der fandt hendes søns pung.

Sønnen Lars, der bor i Tarm, havde været til håndbold i Herning en dag, og da han kom hjem, var hans pung væk. Både Lars og mor Grethe var sikre på, at pungen var blevet stjålet. Enten i Herning eller i Skjern.

Sådan var det heldigvis ikke. To dage senere åbnede Lars sin postkasse, og der lå pungen. Med alt indhold. Over 500 kroner i kontanter, sygesikringskort og rejsekort.

Med pungen lå en lille besked. "Jeg fandt din pung uden for bageren. Venlig hilsen Rikke".

- Jeg påskønner det, hun har gjort. Og jeg vil gerne sige tak og give hende lidt for det, hun har gjort, siger Lars' mor.

Derfor vil hun rigtig gerne i kontakt med Rikke.

Efter artiklen blev slået op på Dagbladets facebookside, meldte den "rigtige Rikke" sig hurtigt. Mysteriet er således løst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce