Annonce
Aabenraa

Kendis-præsts afløser lader vente på sig

Det er endnu ikke lykkedes at finde en afløser for sognepræst Kristian Ditlev Jensen til præstegården i Holbøl. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det har vist sig at være en udfordring at finde en ny sognepræst, der vil indtage præstegården i Holbøl, som har stået tom, siden Kristian Ditlev Jensen fik nyt embede i Skagen. Mandag er der ansøgningsfrist for anden runde.

Holbøl: Der er stadig gabende tomt i præstegården i Holbøl. Det er nemlig ikke lykkedes Bov-Holbøl Pastorat at finde den præst, der skal afløse Kristian Ditlev Jensen, som skiftede embede til Skagen i sommer. Da ansøgningsfristen udløb var der kun kommet ganske få ansøgninger, og derfor ønskede biskop Marianne Christiansen et genopslag af stillingen.

Og det kan mærkes, at man fremdeles er en præst i underskud.

- Det betyder, at vi ikke er så stabile i forhold til alt det, vi gerne vil gøre. At vi er lidt i en venteposition og afhængige af, at præster vil tage tjenester hos os, siger Bente Thygesen Poulsen, der er formand for menighedsrådet i Holbøl.

Bov-Holbøl Pastorat er en ganske ny opfindelse, som dækker over Bov og Holbøl sogne, men det blev hurtigt besluttet, at pastoratets tre præster fremover skal virke i hele pastoratet og ikke være tilknyttet en bestemt kirke. Derfor vil den nye præst i præstegården i Holbøl også skulle virke på lige fod med sine to kolleger i Bov Sogns kirker i Bov og Kollund, ligesom de vil virke i Holbøl.

- Planlægningen af efterårets gudstjenester har været individuel for de to sogne, fordi beslutningen først blev truffet sidst på sommeren, forklarer Bente Thygesen Poulsen.

Annonce

Vi stiler mod indsættelse og ansættelse den 12. januar.

Bente Thygesen Poulsen, formand for menighedsrådet i Holbøl

Organist er fundet

Da Bov-Holbøl Pastorat opstod i sommer, var der også et ønske om at gøre stillingen som sognepræst med bopælspligt i Holbøl mere attraktiv.

Den generelle mangel på præster har man dog ikke kunnet styre udenom i Holbøl, men håbet er, at det teologiske trekløver kan være komplet i starten af det nye år. Ansøgningsfristen i genopslaget er på mandag.

- Vi stiler mod indsættelse og ansættelse den 12. januar, fortæller Bente Thygesen Poulsen, hvis menighedsråd arbejder tæt sammen med menighedsrådet i Bov om i fællesskab at finde en ny præst.

Til gengæld er pastoratet lykkedes med at finde en ny organist efter Hanne Hokkerup, der fik ansættelse i Høje Kolstrup Kirke i Aabenraa. Det er Ole Mouritsen, som kommer fra en stilling som organist i Hjordkær Kirke. Det markeres efter gudstjenesten den 17. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce