Annonce
Navne

Tv-personlighed holder anderledes jul: I år bliver det i Kolding

Mascha Vang foran parrets hus i Kolding. De fik nøglerne til de 316 kvadratmetre i december 2018. Arkivfoto: Søren Gylling
I år skal kendissen Mascha Vang holde jul i Kolding sammen med sin jyske kæreste og deres respektive familier. Mascha Vang, der flyttede til Kolding sidste år, har et ønske om at komme til julegudstjeneste i byen.

Kolding: - Personligt vil jeg gerne i kirke til julegudstjeneste i Sankt Nicolai Kirke i Kolding, inden der er Disney Juleshow og så hjem og hygge med det inden maden.

Sådan skriver tv-personlighed og influencer Mascha Vang på sin blog tidligere på ugen. For et års tid siden pakkede hun tingene sammen i København, og drog mod Kolding, hvor hendes kæreste, jagerpilot Troels Krohn Dehli, holdt til. Sammen har de sidenhen købt et hus i byen.

I bloggen skriver Mascha Vang, at hun ellers meget sjældent har tilbragt jul sammen med kærester. Til Ekstra Bladet fortæller hun, at det oftest er familie over alt andet.

- Jeg har altid prioriteret at holde jul med min egen familie - især mine bedsteforældre, som har betydet meget. Dem ville jeg gerne holde det med og skabe minder, og det er jeg rigtig glad for nu, da min mormor gik bort i år. Det bliver mærkeligt at holde jul uden hende, siger Mascha Vang.

Annonce

Et år som koldinggenser

Selvom Kolding i starten føltes langt væk fra København, har Mascha Vang aldrig været helt ukendt med byen, som hun har kunnet kalde hjem i et år. Til Ugeavisen-Kolding fortalte hun sidste år, at hun førhen har gået på make up-skole i byen. Og så er hendes datter også født lokalt.

I år samler Mascha Vang og sin jyske halvdel, Troels Krohn Dehli, deres familier, som vil tilbringe juleaften i Kolding.

- I år bliver vores første jul sammen i huset her, hvor vi allesammen er samlet, skriver Mascha Vang på sin blog, der dog tager forbehold for, at noget af hendes familie måske ikke kan komme på grund af arbejde.

For Mascha Vang er dette en ny måde at holde jul på, og hun ved ikke helt, hvilke traditioner, der er i vente. Dog ser hun frem til dagen.

- Jeg håber da, at det bliver dejligt og spændende. Jeg glæder mig helt vildt meget til at holde jul i mit eget hjem. Det har jeg ikke rigtig prøvet før, siger Mascha Vang til Ekstra Bladet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Haderslev

Den tandløse prisvinder

Annonce