Annonce
112

Kendt ansigt fra F-35 borgermøderne er fjernet

Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen var den gennemgående topembedsmand på de mange borgermøder om implementeringen af F-35. Arkivfoto: Jacob Schultz
Naboerne til de kommende kampfly får en ny topembedsmand at sparre med. Svindelsag fældede Per Pugholm Olsen. Borgmester anerkender hans store betydning.

SKRYDSTRUP: På de seneste mange borgermøder i Vojens og Skrydstrup om F-35, støj, kompensationer, og alt hvad der berører naboerne i den forbindelse, har koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet Per Pugholm Olsen stået for skud.

Men han blev tirsdag formiddag fritaget for tjeneste på grund af en helt andet sag; skandalen om regnskabsrod og mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det får betydning for de kommende borgermøder.

– Det er klart, Per Pugholm Olsen har været rigtig meget inde i sagerne. Det er et stort område - for os i hvert fald - at sætte sig ind i. Han har jo været en fremtrædende person, og han har jo været Forsvarsministeriet gennemgående mand på alle borgermøderne, siger formand for Foreningen Flyvestation Skrydstrups Naboer Agnes Østergaard Rosenlund.

Hun regner dog ikke med, at udskiftningen af personen får den store betydning.

– Men om det vil betyde noget for indholdet, tror jeg ikke. Det er jo politiske beslutninger, der ligger til grund for kompensationsmodellen. Men det er da en mand med stor indsigt, som nu er blevet fritstillet

PP var den, som også holdt kontakten med borgerne.

Borgmester H.P. Geil

Central person

Så hun tror ikke, det vil få betydning for den videre proces.

– Jeg tror ikke, det vil forsinke processen. For man er jo afhængig af, at få den her anlægslov vedtaget, så man kan komme videre med implementering af F-35. Og hvad der skal ske i forhold til kompensation til naboerne, det vil jo også køre fortsat.

Borgmester i Haderslev Kommunen Hans Peter Geil (V) mener ikke, at man kan undervurdere den betydning, som Per Pugholm Olsen har haft i de lokale forhandlinger og på borgermøderne.

– Han har jo om nogen stået og talt på vegne af forsvaret på borgermøderne og ført forhandlinger på vegne af Forsvarsministeriet. Der er ingen tvivl om, at han har været kontaktpersonen som koncerndirektør og i alle de møder, der har været afholdt. Og han har også været ude og holde møder separat med naboerne, så han er toppersonen.

– Man skal huske på, at det er danmarkshistorien største investering og hvis ikke det største så den næststørste ekspropriationssag. Det er ikke sådan en, man lige sætter sig ind i på otte dage, tilføjer Hans Peter Geil.

Annonce

Nye møder i januar

Det kan få betydning for det videre forløb.

– Det er jo ikke en ubetydelig brik man lige har taget ud. Jeg går ud fra, at ministeriet sætter en anden ind midlertidigt. Så vidt jeg er orienteret, skulle de allerede være klar til at holde møder i Vojens i januar.

Ifølge forsvarsministeriets hjemmeside forventes anlægsloven for udbygning af Flyvestation Skrydstrup samt støj- og kompensationsbekendtgørelsen at blive sendt i offentlig høring til januar. I den forbindelse var det varslet, at ministeriet igen ville have kontortid i Vojens Hallerne med netop Per Pugholm Olsen; eller PP som HP kalder ham. Der var dog ikke sat datoer på.

– Jeg håber ikke, det får den store betydning, for forsvarsministeren ved godt, at når man tager så vigtig en brik som PP ud, vil der være en stort offentlig fokus og medie opmærksomhed på den, som afløser vedkommen. Vi håber, de har gode folk til at erstatte med. Men han er jo bare blevet fritaget for tjeneste; det kan jo godt være, han kommer tilbage igen, siger H.P. Geil.

JydskeVestkysten har spurgt i Forsvarsministeriet, hvem der overtager efter Per Pugholm Olsen. Det var der ikke svaret på ved redaktionens slutning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Annonce