Annonce
112

Kendt ansigt fra F-35 borgermøderne er fjernet

Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen var den gennemgående topembedsmand på de mange borgermøder om implementeringen af F-35. Arkivfoto: Jacob Schultz
Naboerne til de kommende kampfly får en ny topembedsmand at sparre med. Svindelsag fældede Per Pugholm Olsen. Borgmester anerkender hans store betydning.

SKRYDSTRUP: På de seneste mange borgermøder i Vojens og Skrydstrup om F-35, støj, kompensationer, og alt hvad der berører naboerne i den forbindelse, har koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet Per Pugholm Olsen stået for skud.

Men han blev tirsdag formiddag fritaget for tjeneste på grund af en helt andet sag; skandalen om regnskabsrod og mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det får betydning for de kommende borgermøder.

– Det er klart, Per Pugholm Olsen har været rigtig meget inde i sagerne. Det er et stort område - for os i hvert fald - at sætte sig ind i. Han har jo været en fremtrædende person, og han har jo været Forsvarsministeriet gennemgående mand på alle borgermøderne, siger formand for Foreningen Flyvestation Skrydstrups Naboer Agnes Østergaard Rosenlund.

Hun regner dog ikke med, at udskiftningen af personen får den store betydning.

– Men om det vil betyde noget for indholdet, tror jeg ikke. Det er jo politiske beslutninger, der ligger til grund for kompensationsmodellen. Men det er da en mand med stor indsigt, som nu er blevet fritstillet

Annonce
PP var den, som også holdt kontakten med borgerne.

Borgmester H.P. Geil

Central person

Så hun tror ikke, det vil få betydning for den videre proces.

– Jeg tror ikke, det vil forsinke processen. For man er jo afhængig af, at få den her anlægslov vedtaget, så man kan komme videre med implementering af F-35. Og hvad der skal ske i forhold til kompensation til naboerne, det vil jo også køre fortsat.

Borgmester i Haderslev Kommunen Hans Peter Geil (V) mener ikke, at man kan undervurdere den betydning, som Per Pugholm Olsen har haft i de lokale forhandlinger og på borgermøderne.

– Han har jo om nogen stået og talt på vegne af forsvaret på borgermøderne og ført forhandlinger på vegne af Forsvarsministeriet. Der er ingen tvivl om, at han har været kontaktpersonen som koncerndirektør og i alle de møder, der har været afholdt. Og han har også været ude og holde møder separat med naboerne, så han er toppersonen.

– Man skal huske på, at det er danmarkshistorien største investering og hvis ikke det største så den næststørste ekspropriationssag. Det er ikke sådan en, man lige sætter sig ind i på otte dage, tilføjer Hans Peter Geil.

Nye møder i januar

Det kan få betydning for det videre forløb.

– Det er jo ikke en ubetydelig brik man lige har taget ud. Jeg går ud fra, at ministeriet sætter en anden ind midlertidigt. Så vidt jeg er orienteret, skulle de allerede være klar til at holde møder i Vojens i januar.

Ifølge forsvarsministeriets hjemmeside forventes anlægsloven for udbygning af Flyvestation Skrydstrup samt støj- og kompensationsbekendtgørelsen at blive sendt i offentlig høring til januar. I den forbindelse var det varslet, at ministeriet igen ville have kontortid i Vojens Hallerne med netop Per Pugholm Olsen; eller PP som HP kalder ham. Der var dog ikke sat datoer på.

– Jeg håber ikke, det får den store betydning, for forsvarsministeren ved godt, at når man tager så vigtig en brik som PP ud, vil der være en stort offentlig fokus og medie opmærksomhed på den, som afløser vedkommen. Vi håber, de har gode folk til at erstatte med. Men han er jo bare blevet fritaget for tjeneste; det kan jo godt være, han kommer tilbage igen, siger H.P. Geil.

JydskeVestkysten har spurgt i Forsvarsministeriet, hvem der overtager efter Per Pugholm Olsen. Det var der ikke svaret på ved redaktionens slutning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce