Annonce
Erhverv

Kendt bar er lukket: Men Tækkers åbner snart igen

Baren Tækkers på Søndertorv i Aabenraa har fået ny ejer, der venter på at kunne åbne. Foto: Henrik Dürr
Indehaveren af Tækkers har valgt at stoppe, men en ung afløser står klar i kulissen.

Aabenraa: Midt i december valgte indehaveren af baren Tækkers, der ligger centralt på Søndertorv i Aabenraa, at nu skulle det være slut, og at tiden var inde til at nye tog over. Det var ikke en nem beslutning, men den var nødvendig efter knap fem år bag bardisken.

- Jeg bliver ikke yngre, og så har jeg et fuldtidsarbejde som pædagog ved siden af, siger den 45-årige Lya Kellberg Tækker, der erkender, at det ikke var helt nemt at stoppe.

- Det er lidt trist, siger hun.

Tækkers har været lukket siden midt i december, og lukningen faldt sammen med, at bevillingen også udløb. Der er dog allerede fundet en ny indehaver, og det er den 20-årige Sanne Hermann fra Aabenraa.

- Der er mange, der har udvist interesse for at overtage Tækkers, men valget faldt på Sanne Hermann. Hun er vant til at komme på stedet og bor samtidig lige over for. Det er friskt gjort af så ung en kvinde, siger Lya Kellberg Tækker.

Annonce
Det er friskt gjort af så ung en kvinde.

Lya Kellberg Tækker, tidligere indehaver af Tækkers

Venter på bevilling

Med den nye ejer i spidsen kan Tækkers åbne hvert øjeblik, det skulle være. Der mangler dog en væsentlig detalje, før døren igen bliver åbnet for gæsterne.

- Vi venter lige nu på svar omkring en ny bevilling. Så snart den er i hus, åbner Tækkers igen, siger Lya Kellberg Tækker, der er glad for, at der er blevet fundet en ny indehaver.

- Det ville være trist for byen, hvis Tækkers skulle lukke, siger hun.

Det synes Sanne Hermann også, og hun er helt klar til at starte et nyt kapitel i sit liv. Begrundelsen for, at hun kaster sig ud i det, er meget enkel.

- Jeg har selv været stamkunde hos Tækkers i halvandet år og stiftet mange nye bekendtskaber, og så synes jeg, at det ville være synd, hvis den skulle lukke, siger hun.

I dag arbejder Sanne Hermann som tilkaldevikar i en vuggestue. Det vil hun fortsætte med.

- Men jeg skal også stå i baren, og det har jeg aldrig prøvet før, siger Sanne Hermann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce