Annonce
Aabenraa

Kendt bar lukker helt ned: Forpagter fik kun et enkelt år

Forpagteren af Tækkers har besluttet sig for at stoppe, og det skyldes både corona-restriktioner og personlig sygdom. Arkivfoto: Henrik Dürr
Skrappe corona-restriktioner og længere tids sygdom betyder, at baren Tækkers lukker og slukker. Ny forpagter efterlyses.
Annonce

Aabenraa: Når den anden nedlukning af Danmark på et eller andet tidspunkt er slut, vil de fleste indehavere af butikker, restauranter, barer og værtshuse ånde lettede op og få genåbnet i en fart.

Det gælder dog ikke for forpagteren af baren Tækkers på Søndertorv i Aabenraa. Den 21-årige Sanne Hermann har nemlig besluttet sig for at stoppe helt efter blot et år.

- Efter længere personlig sygdom og corona-restriktioner har vi desværre været nødt til at vælge at dreje nøglen om på baren. Det er trist, at vi siger farvel efter så kort tid, men vi vil takke jer for al jeres støtte og nogle fantastiske aftener igennem det seneste år, skriver Sanne Hermann som afskedshilsen til stamkunderne på Tækkers Facebook-side.

Sanne Hermann overtog Tækkers for et år siden, og det tegnede egentlig ganske lyst de første par måneder.

- I starten var det rigtig godt, men så kom den første nedlukning i marts, og alt blev bøvlet, siger Sanne Hermann.

Annonce

Ramt af sygdom

Efter nedlukningen åbnede Tækkers op igen, men da der kom restriktioner om, at barer og værtshuse kun måtte have åbent til klokken 22.00, valgte hun at lukke ned igen.

- Jeg lukkede ned i oktober måned på grund af restriktionerne, og efterfølgende valgte jeg så at lukke helt ned i december og stoppe som forpagter, siger Sanne Hermann.

Det var dog ikke kun corona-restriktionerne, der plagede den unge barejer. I oktober blev hun tvunget til at lade sig sygemelde.

- Jeg har nogle anfald, der minder om epilepsi, men vi ved ikke rigtigt, hvad det er. Det er ved at blive undersøgt og har stået på i omkring fire måneder, siger Sanne Hermann.

Anfaldene har til tider været så voldsomme, at hun er faldet om, mens hun var på arbejde i baren.

- Jeg er faldet om nogle gange i baren, og den ene gang blev jeg kørt på sygehuset, siger Sanne Hermann.


I starten var det rigtig godt, men så kom den første nedlukning i marts, og alt blev bøvlet.

Sanne Hermann, tidligere forpagter af Tækkers


Det er dog ikke anfaldene, der er den primære årsag til, at hun har valgt at kaste håndklædet i ringen.

- Hvis det ikke havde været for corona, så var jeg nok fortsat, siger hun.

Annonce

Ny forpagter søges

Sanne Hermann, der det sidste halve år har boet i Bredebro sammen med sin kæreste, har aldrig fortrudt, at hun kastede sig ud i en tilværelse som forpagter af en bar.

- Det har været en oplevelse, og jeg har lært en masse ting. Blandt andet hvordan man styrer en bar og står bag en bar, siger hun.

Hvad fremtiden byder den 21-årige kvinde står endnu uklart.

- Nu skal jeg først og fremmest få bugt med sygdommen, og efter min sygemelding skal jeg ud på arbejdsmarkedet igen, siger Sanne Hermann.

På bygningen, hvor Tækkers holdt til, hænger der lige nu et til leje-skilt, og målet er, at baren på et tidspunkt kan komme op at stå igen.

- Vi skal have fundet en ny lejer, og selv om vi er udfordret i de her tider, så ser vi gerne, at det fortsætter som en bar, siger René Hermann Kibsgaard, der er indehaver af Lz & Co. Ejendomsselskab i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce