Annonce
Varde

Kendt Blåvand-restaurant har erklæret sig selv konkurs

Ejeren valgte selv at trække nødbremsen med restauranten Chhat. Foto: Google Street View

Ejeren valgte at stoppe, inden gælden blev alt for stor.

Blåvand: Selskabet bag den kendte restaurant i Blåvand Chhat Food & Wine Bar er under konkursbehandling. Det er selskabet selv, der har begæret konkursen.

Det er Henrik Poulsen, 31 år, som i de seneste fire år har været eneejer af selskabet Chhat ApS.

- Det var af personlige grunde, siger Henrik Poulsen om årsagen til, at han trak i nødbremsen og indsendte konkursbegæringen.

Han er udlært tjener og begyndte med restauranten Chhat i 2012. Det er gået ret godt. For eksempel var der i 2017 et overskud på 205.000 kroner og en positiv egenkapital på 867.000 kroner.

- Jeg ved så ikke, om overskuddet er godt, når man tager med, at jeg har arbejdet 90 timer om ugen, siger Henrik Poulsen, som siger, at der kun var en beskeden løn, som selskabet udbetalte til ham.

I 2018 var der dog et underskud på 287.000 kroner.

Henrik Poulsen lægger ikke skjul på, at arbejdspresset er en stærkt medvirkende grund til, at han valgte at indgive konkursbegæringen.

- Jeg er nordjyde, og jeg kan godt lide at svare enhver sit, siger Henrik Poulsen.

Annonce

Investorer bakkede op

Da restauranten blev etableret i 2012, gik en række investorer ind og hjalp i gang. Én var Claus Skov, kendt som Hr. Skov i Blåvand.

- Vi syntes, det lød spændende med en sådan restaurant, siger Claus Skov.

Han og de øvrige investorer trak sig ud for cirka fire år siden.

Det var hele tiden planen, at Henrik Poulsen skulle drive den alene.

Kun behersket gæld

Ved at indgive konkursbegæringen så er der kun en behersket gæld, og Henrik Poulsen håber og tror, at kreditorerne får det hele - eller i hvert fald langt det meste.

Det er advokat Dan B. Larsen, der er kurator i boet, og han bekræfter, at der kun er ringe gæld i selskabet.

- Det er klogt selv at indgive konkursbegæringen, hvis man som selvstændig kan se, at det går galt. Der er ingen grund til at optage noget gæld, som man ikke kan betale tilbage igen, siger Dan B. Larsen.

Henrik Poulsen betegner ikke Chhat som en gourmetrestaurant, men som et brasserie drevet med dedikation.

- Jeg har forsøgt at sælge i to år, siger Henrik Poulsen, men det var altså uden held.

Han er videre

- Jeg har fået job i København, siger han, der i øjeblikket leder efter en lejlighed i hovedstaden.

Det er så til gengæld sværere. Henrik havde lettere ved at finde jobbet.

Han indgav konkursbegæringen den 8. oktober. Mener du at have krav i konkursboet, skal disse være kurator i hænde inden for fire uger efter den 16. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce