Annonce
Varde

Kendt Blåvand-restaurant har erklæret sig selv konkurs

Ejeren valgte selv at trække nødbremsen med restauranten Chhat. Foto: Google Street View

Ejeren valgte at stoppe, inden gælden blev alt for stor.

Blåvand: Selskabet bag den kendte restaurant i Blåvand Chhat Food & Wine Bar er under konkursbehandling. Det er selskabet selv, der har begæret konkursen.

Det er Henrik Poulsen, 31 år, som i de seneste fire år har været eneejer af selskabet Chhat ApS.

- Det var af personlige grunde, siger Henrik Poulsen om årsagen til, at han trak i nødbremsen og indsendte konkursbegæringen.

Han er udlært tjener og begyndte med restauranten Chhat i 2012. Det er gået ret godt. For eksempel var der i 2017 et overskud på 205.000 kroner og en positiv egenkapital på 867.000 kroner.

- Jeg ved så ikke, om overskuddet er godt, når man tager med, at jeg har arbejdet 90 timer om ugen, siger Henrik Poulsen, som siger, at der kun var en beskeden løn, som selskabet udbetalte til ham.

I 2018 var der dog et underskud på 287.000 kroner.

Henrik Poulsen lægger ikke skjul på, at arbejdspresset er en stærkt medvirkende grund til, at han valgte at indgive konkursbegæringen.

- Jeg er nordjyde, og jeg kan godt lide at svare enhver sit, siger Henrik Poulsen.

Annonce

Investorer bakkede op

Da restauranten blev etableret i 2012, gik en række investorer ind og hjalp i gang. Én var Claus Skov, kendt som Hr. Skov i Blåvand.

- Vi syntes, det lød spændende med en sådan restaurant, siger Claus Skov.

Han og de øvrige investorer trak sig ud for cirka fire år siden.

Det var hele tiden planen, at Henrik Poulsen skulle drive den alene.

Kun behersket gæld

Ved at indgive konkursbegæringen så er der kun en behersket gæld, og Henrik Poulsen håber og tror, at kreditorerne får det hele - eller i hvert fald langt det meste.

Det er advokat Dan B. Larsen, der er kurator i boet, og han bekræfter, at der kun er ringe gæld i selskabet.

- Det er klogt selv at indgive konkursbegæringen, hvis man som selvstændig kan se, at det går galt. Der er ingen grund til at optage noget gæld, som man ikke kan betale tilbage igen, siger Dan B. Larsen.

Henrik Poulsen betegner ikke Chhat som en gourmetrestaurant, men som et brasserie drevet med dedikation.

- Jeg har forsøgt at sælge i to år, siger Henrik Poulsen, men det var altså uden held.

Han er videre

- Jeg har fået job i København, siger han, der i øjeblikket leder efter en lejlighed i hovedstaden.

Det er så til gengæld sværere. Henrik havde lettere ved at finde jobbet.

Han indgav konkursbegæringen den 8. oktober. Mener du at have krav i konkursboet, skal disse være kurator i hænde inden for fire uger efter den 16. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce