Annonce
Kultur

Kendt bluesstjerne gæster Tønder: Festival henter firedobbelt Grammy-vinder

Tønder Festival kan nu præsentere verdensstjernen og den anerkendte bluesmusiker, Keb' Mo', til næste års festival.Pressefoto
Tønder Festival får den anerkendte bluesstjerne Keb' Mo' på plakaten til den kommende festival i august.

Tønder: Så er der allerede lagt i kakkelovnen til en stor Tønder Festival 2020. Den anerkendte bluesmusiker Keb’ Mo’ er nu på plakaten til næste års festival, og hans koncert i Tønder er eneste festivalkoncert i Danmark i 2020.

Bonnie Raitt, Vince Gill, Jackson Browne og Lyle Lovett, og tre gange deltagelse i Eric Clapton`s berømte Crossroads Festival. Læg dertil 11 Grammy-nomineringer og fire Grammy-priser. Så bliver det tydeligt, at det er en af de rigtig tunge drenge, som Tønder Festival nu kan præsentere til den kommende festival.

Man lægger fra festivalens side da heller ikke skjul på, at det er med stolthed, at man nu kan præsentere Keb' Mo' på festivalen i Tønder. Han er nestor inden for akustisk blues. Den 68-årige bluesmand - med det borgerlige navn Kevin Roosevelt Moore - er ikke til at komme udenom, når det gælder country- og deltablues.

Keb' Mo's seneste album er “Oklahoma” fra juni 2019, hvor blandt andre Robert Randolph, Rosanne Cash og Taj Mahal medvirker.

Annonce

Mere blues

Tønder Festival 2020 giver god plads til bluesmusikken næste år. Udover Keb' Mo' har festivalen allerede nu landet en aftale med endnu en bluesmusiker, nemlig Jerron “Blind Boy” Paxton. Han har imponeret publikum og musikerkolleger og tager med stor autoritet publikum tilbage til blues, jazz og ragtime, som det lød i 1920’ernes USA.

Han spiller guitar, banjo, piano, violin, accordion, og er samtidig showman og historiefortæller.

I løbet af få år har han placeret sig som en fornem repræsentant for akustisk blues på linje med Taj Mahal og Keb’ Mo’.

Flere kunstnere klar

Udover de to tunge blues-navne løfter Tønder Festival også sløret for en håndfuld andre navne.

Amerikanske Ryan Bingham er nok især kendt for sangen “The Weary Kind” fra filmen “Crazy Heart” fra 2009 med Jeff Bridges i hovedrollen, og hvor Ryan Bingham også medvirker. Sangen vandt hele tre priser, nemlig en Grammy, en Golden Globe og en Oscar.

Ryan Binghams seneste og sjette album er “American Love Song” fra foråret 2019 og er produceret af Dylan-guitaristen Charlie Sexton.

Sangskriver og guitarist Christopher Paul Stelling er en rejsende troubadour. Christopher Paul Stellings melodiske finger-picking guitarspil danner bunden i hans sange. Han har udgivet fire album siden 2012, og det seneste er “Itinerant Arias” fra 2017.

Trioen Lula Wiles er hastigt på vej frem og tilhører en ny generation af musikere, der sikrer den traditionelle rootsmusik. Lula Wiles er opstået i den levende folkscene i Boston med Berklee College of Music som omdrejningspunkt. Trioen består af tre kvinder: Isa Burke, Eleanor Buckland og Mali Obomsawin. Med deres andet album “What Will We Do” (2019) har de slået fast, at de mestrer den musikalske arv inden for folk, country, bluegrass og old-time.

The Henry Girls består af søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Donegal i Irland. De har opkaldt trioen efter deres bedstefar, og The Henry Girls har udgivet musik og turneret siden 2003, og spiller traditionel irsk musik, som de elegant mikser med elementer af country, bluegrass, world og americana. Det seneste album er “Far Beyond The Stars” og er fra 2017.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce