Annonce
Aabenraa

Revisorfejl har sendt kendt byggefirma til tælling: Ejer håber at kunne redde stumperne

I Aabenraa har Kraftman blandt meget andet lavet tømrerarbejdet på rækkehusene på Frueløkke, der blev bygget i 2017. Arkivfoto: Timo Battefeld
I fem år er det igangværende arbejde hos byggefirmaet Kraftman blevet opgjort forkert af revisionen. Den fejl skal nu rettes på et enkelt regnskabsår, og det har sendt den 14 år gamle virksomhed på lidt af en rutsjetur. Ejer Henning Skriver håber at kunne redde stumperne.

AABENRAA: Det kom som en grim overraskelse, da indehaveren af byggefirmaet Kraftman A/S, Henning Skriver, i denne måned modtog regnskab og årsrapport for virksomheden.

Det har nemlig vist sig, at Kraftmans tidligere revisionsfirma gennem en periode på fem år har lavet en alvorlig fejl i forbindelse med regnskabet. For virksomhedens igangværende byggeprojekter er det kun omsætningen, der er registreret, mens der ikke er hensat midler til omkostningerne.

- Det betyder, at vi nu skal rette op på fem års fejl på et enkelt år, siger Henning Skriver efter offentliggørelsen af regnskab og årsrapport for 2020.

Annonce

- Virksomheden er ikke gået konkurs, men den er presset, siger Skriver, der er eneejer af Kraftman A/S på Vestvejen i Aabenraa.

Han har netop sendt en redegørelse ud til alle forretningspartnere, hvor han fortæller om situationen.

Bygges op fra bunden

- Lige i øjeblikket har vi hverken kassekredit eller likviditet. Kraftman skal genopbygges fra bunden, som det blev for 14 år siden, og det kræver aftaler med leverandører og kreditorer. Lige nu kan vi ikke gøre andet end at bede om henstand, understreger Henning Skriver.

Der er god gang i byggeriet i øjeblikket, og der er heller ikke noget i vejen med hverken omsætning eller overskud hos Kraftman A/S. Men firmaets egenkapital er væk, da revisorfejlen samlet set har haft en negativ virkning på egenkapitalen på 6,2 millioner kroner.

- Det er ikke sjovt at stå i denne situation midt i juli, hvor alle er på ferie, men vi havde brug for at orientere vores forretningspartnere om situationen, og derfor har jeg udsendt redegørelsen, fortæller Henning Skriver.

Han understreger, at hans personlige holdingselskab ikke har lidt det helt store tab. Her er der fortsat en egenkapital på over 19 millioner kroner.

- Man kan godt spørge, hvordan det her kunne ske, men en kendsgerning er, at fejlet er gledet igennem to revisionsfirmaer og en professionel bestyrelse, inden den blev opdaget, konstaterer Henning Skriver.

Kraftmans nuværende revisionsfirma, Sønderjyllands Revision, er i øjeblikket ferielukket, og avisen har derfor ikke kunnet få en uddybende forklaring. Det er ikke Sønderjyllands Revision, der har lavet fejlen.

Fakta om Kraftman A/S

Byggefirmaet Kraftman A/S har eksisteret i 14 år og har afsluttede byggeriet for et sted mellem 450 og 500 millioner kroner. I gennemsnit har firmaet beskæftiget 40-45 medarbejdere.


Virksomheden er ikke gået konkurs, men den er presset.

Henning Skriver, indehaver af Kraftman A/S


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Udsigt til jobfest: Næste år vil rekordmange arbejde i Aabenraa

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce