Annonce
Erhverv

Kendt erhvervs-duo åbner spisested på Fanø: Vi bliver næppe millionærer men behovet er der

Makkerparret Flemming Kühl (t.v) og Flemming Haahr står bag Fanøs nye spisested, Perronen, som åbner onsdag, hvor tidligere Fanø Is lå i Hovedgaden i Nordby. Privatfoto
Erhvervsduoen Flemming og Flemming med efternavnene Haahr og Kühl står bag åbningen af spisestedet, Perronen, i Nordby.

Esbjerg/Fanø: Dygtige erhvervsfolk lader sjældent en chance forpasse, hvis de ser en god forretningen. Og kan de samtidig glæde lokalsamfundet ved at dække et generelt markedsbehov, så passer pengene endnu bedre.

Sådan lyder den korte opsummering af to kendte, lokale erhvervsfolks beslutning om at åbne et nyt spisested på Fanø.

Perronen, er navnet på stedet, som allerede onsdag i denne uge åbner for take-away i Hovedgaden 73 i Nordby, hvor tidligere Fanø Is var lokaliseret, og bag Perronen står to gange Flemming med efternavnene Haahr og Kühl, begge særdeles kendte erhvervsfolk.

Annonce


Når vi kommer længere ind i sæsonen, kommer vi også til at prøve noget nyt.

Tina Godsk, ansvarlig for driften af Perronen


Flemming Kühl har igennem mere end 40 år været en højtprofilleret statsautoriseret revisor i Esbjerg, som partner og medejer af Deloitte, og i dag er han fortsat aktiv i bestyrelsesarbejdet for store selskaber som Telesikring og E. Bank Lauridsen Holding, mens Flemming Haahr bl.a. har stiftet og siden solgt kosmetikvirksomheden Allison.

Kunne se et behov

Sidstnævnte bosatte sig for nogle år siden permanent på Fanø, og siden har han sammen med vennen Flemming Kühl, som har sommerhus på øen, og andre erhvervsfolk investeret i forskellige aktiviteter til gavn for Fanø, herunder overnatningsstedet i den forhenværende navigationsskole.

- Det begyndte med, at ejendommen i Hovedgade var til salg, og vi kunne se, at der er kæmpe behov for et sted som dette på Fanø. Det er ikke, fordi det er en forretning, vi forventer at blive millionærer på, men vi tror, det kan blive en fin forretning, men det handler altså først og fremmest om, at vi generelt ser et kæmpe behov, og vi vil gerne gøre noget godt for øen, forklarer Flemming Haahr.

Annonce

Lokal indretning

Til at drive Perronen har de ansat Tina Godsk, som har boet på Fanø i 30 år og er et kendt ansigt i servicebranchen på øen, ligesom hun kender Flemming Haahr fra tiden, hvor hun var ansat i hans daværende forretning, Osteklokken i Esbjerg.

Tina Godsk er ved at gøre det sidste klar inden åbningen onsdag, hvor Perronen slår dørene op - i første omgang for take-away, indtil andet bliver tilladt.

På menuen vil der blandt andet være italiensk is fra ripensiske Carefood, som også leverer isen til Gelato di Natura i Kongensgade i Esbjerg. Desuden er der mulighed for kaffe og kage samt traditionelle retter fra grillbaren som burgermenuer og hotdog.

Stedet har været under renovering med lokal levering inventar fra Allan Skelmose og hans Albus Nimbus-design, mens Briddi Egsgaard har taget hånd om indretningen.

- Når vi kommer længere ind i sæsonen, kommer vi også til at prøve noget nyt, siger Tina Godsk uden på nuværende tidspunkt at løfte sløret.

Perronen får omkring 12 spisepladser indenfor, mens der udenfor er plads til 40-50 gæster, heraf vil en del kunne overdækkes.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce